Csak a Ferrari-motoros autók rontottak tavalyhoz képest, nem meglepő, melyik csapat fejlődött a legtöbbet – Motorsport.com Magyarország

Nem született nagy meglepetés a bahreini kvalifikáción, ugyanis az első sort a Mercedes, a második sort pedig a Red Bull szerezte meg, mondhatni a „szokásos” sorrendben: a német istállónál Lewis Hamilton, az osztrák csapatnál pedig Max Verstappen volt a gyorsabb csapaton belül.

Ennél sokkal érdekesebb kép tárul elénk, ha megnézzük, hogy mennyit javítottak vagy rontottak a csapatok a 2019-es időmérős köridejükhöz képest. Ebből kiolvasható, hogy mekkorát esett hátra motorerőben a Ferrari csapata, ahogy az is, hogy mekkorát lépett előre a Williams, hiába nem annyira látványos a fejlődésük a tavalyi katasztrofális szezonjuk miatt.

Még több F1 hír:

A legtöbbet tehát a Williams javított, de összesen 5 csapat is többet tudott javítani 1 másodpercnél. Összesen három csapat rontott: az Alfa Romeo, a Ferrari és a Haas, ráadásul utóbbi két istálló több mint 1 másodpercet bukott tavalyhoz képest.

A Ferrari tavaly Charles Leclerc révén megszerezte a pole-t, idén viszont a Q2-ben kiesett mindkét pilótájuk, és a sportigazgató Laurent Mekies arra számít, hogy fáradtságos versenye lesz vasárnap a Scuderiának.

Ez is közrejátszott Bottas időmérős vereségében?

 

Az F1 a második bahreini futamon az „ovál” vonalvezetést fogja használni decemberben, amelyet még nem láthattunk a formulaautózás királykategóriájában. Most egy onboard felvételen megnézhetitek, hogyan fest egy kör az „oválon” az Assetto Corsában.

Neked Ajánljuk