A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj pénteki napján robbant a bomba, miszerint két csapat, a Red Bull és az Aston Martin megszegték a költséglimitet, 2021-ben többet költöttek, mint amennyit lehetett volna.

A jelentősebb botrány az energiaitalosoknál jöhet, ugyanis a híresztelések szerint 10 millió dollárral is többet költhettek az előírt 145 millió dollárnál – ez már meghaladná a többször emlegetett 5 százalékos küszöböt is, ami felett szankciók járhatnak.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint nincs mi miatt aggódniuk. “Biztosak vagyunk a beadványainkban” – célzott a pénzügyi dokumentumokra a szakember, melyeket még márciusban adtak át a Nemzetközi Automobil Szövetség részére. “Ha bármi eltérés fordulna elő, nyilvánvalóan hallunk majd róla az FIA-tól.”

Míg Horner érezhetően jobban igyekezett terelni a témában, a mindig is szókimondóbb Helmut Marko hozzátette, hogy számára leginkább az volt a meglepő, hogy a folyamat néhány részlete napvilágot látott. “Az FIA azt mondja, nem tudja, hogyan történhetett ez. De furcsa, hogy egy folyamatban lévő ügy, melyet még nem tisztáztak, nyilvános lett. Ez rosszat tesz a hírnevünknek.”

A Red Bull motorsportfőnöke egyébként szintén nem aggódik, bár amikor közvetlenül rákérdeztek nála arra, hogy megszegték-e a pénzügyi szabályokat, így felelt: “Jelen pillanatban ezt nem kommentálhatom, ez egy folyamatban lévő ügy. A mi álláspontunk szerint nem.”