Bundesliga: a Frankfurt elnöke hamar megtudta, „ki a franc az a Mané” – Nemzeti Sport

Sadio Mané gólt szerzett első Bundesliga-meccsén (Fotó: AFP)

A mérkőzés előtt a Frankfurt elnöke, Peter Fischer meghökkentően üzent az ellenfélnek: „ki a franc az a Mané?”– tette fel a kérdést a német RTL kamerái előtt. A Bayern nemrég szerződtetett szenegáli támadója csattanós választ adott a klubvezetőnek, a találkozó 29. percében ő fejelte csapata harmadik gólját.

„Ez kifogástalan teljesítmény volt. 6–1-re nyerni, itt! Óriási kezdés!” – mondta a mérkőzést követően a három gól előkészítésében is jeleskedő Thomas Müller.

„Nagyon elégedett vagyok az első félidővel, rettenetesen jól játszottunk, tele energiával. A második félidőben hátrébb húzódott a Frankfurt, mégis szerezhettünk volna még több gólt is. Összességében nagyon jó meccs volt. Ha ilyen energikusan játszunk máskor is, mindenkinek nagyon nehéz dolga lesz ellenünk!” – lelkendezett a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Bayern mestere, Julian Nagelsmann. Frankfurti kollégája érthető módon bosszús volt.

„Természetesen teljesen megérdemelt a Bayern sikere. Az első kettő, gyorsan kapott gól után teljesen elveszítettük a fejünket. Arra összpontosítottunk, hogy mindenáron visszajöjjünk a meccsbe. A bajoroknak sok területet adtunk át és ezt kegyetlenül kihasználták. A sebességük egyszerűen túlterhelt minket. Szerdán a Real Madrid ellen lesz lehetőségünk javítani”– értékelt Oliver Glasner, előretekintve a csapat előtt álló európai Szuperkupa-mérkőzésre.

Fütty a német himnusznak
A mérkőzést megelőzően, a Bundesliga nyitóünnepségein megszokott módon felcsendült Németország himnusza, amelyet Carolin Niemczyk, a Glasperlenspiel nevű elektropop-duó énekese adott elő. Az „Egységet, jogot és szabadságot!” kezdetű dalt viszont a lelátó egy részéről füttyszó kísérte. Az RTL szerint a frankfurti keménymag a labdarúgó-mérkőzéseket kísérő showelemek ellen tiltakozott. Más szurkolók tapssal, illetve énekléssel igyekeztek „ellensúlyozni” az akciót.

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
EINTRACHT FRANKFURT–BAYERN MÜNCHEN
1–6 (0–5)
Frankfurt,
Commerzbank-Arena. Vezette: Aytekin.
EINTRACHT FRANKFURT:
Trapp – A. Touré, Tuta (Haszebe, 81.), Ndicka – Knauff, Rode (Jakic, a félidőben), Sow, Kosztics (Alidou, 74.) – Lindström (Lenz, a félidőben), Götze – Borré (Kolo Muani, a félidőben). Vezetőedző: Oliver Glasner.
BAYERN MÜNCHEN:
Neuer – Pavard (Mazraui, 81.), Upamecano, L. Hernandez (De Ligt, 81.), A. Davies – Kimmich, Sabitzer (Gravenberch, 57.) – Müller (Tel, 66.), Musiala – Mané, Gnabry (Sané, 66.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann.
Gólszerző: Kolo Muani (64.), ill. Kimmich (5.), Pavard (10.), Mané (29.), Musiala (35., 82.), Gnabry (43.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Neked Ajánljuk