Buffon útban vissza a Juventushoz – Index

“Szenzációs: Buffon egy lépésre a Juventustól” – írta kedd éjszaka a La Gazzetta dello Sport vezető olasz napilap weboldala minden idők egyik legjobb futballkapusáról.

A volt olasz válogatott játékos egy éve hagyta el a Juvét, és igazolt a PSG-hez, ahonnan pár hete, szerződésének lejárta után távozott. Azt mondta akkor, nem vonul vissza, de kér egy kis időt, míg biztosan eldől, hogy folytatja, illetve hogy hol. Az újság és a teljes olasz sajtó biztosra veszi, ott, ahonnan elment: egy éves megállapodást fog aláírni a Juventusszal.

Azt már kicsit nehezebb elhinni, hogy bevállalja, hogy juvés utódja, a lengyel Szczesny cseréje lesz, de 41 évesen azért ez is elképzelhető. Párizsban sem volt már első számú, felváltva védtek a francia Areolával.

A Juventust új edző, a chelsea-től érkező Maurizio Sarri veszi át, így valójában valószínűleg mindkét kapusa tiszta lappal indul majd. Szczesny évekig második választás volt Buffon mögött, míg a szupersztár tavaly el nem igazolt, meglepetésre szorította ki aztán az elmúlt szezonban Mattia Perint.

Buffon 78 januári születésű, a Parmából indult 1995-ben, majd 2001-ben igazolt először a Juventushoz. Válogatott legutóbb tavaly volt, 176 szereplés után fejezte be, 2006-ban világbajnokságot nyert a csapattal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Neked Ajánljuk