Brutális könyököst kapott az argentin, Messi nekiment a bírónak – videó – Origo

Szerdán hajnalban a házigazda brazil labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte az argentin együttest a Copa América elődöntőjében. A találkozó után a vesztes csapat kapitánya, az ötszörös aranylabdás Lionel Messi kemény kritizálta a játékvezetőt, aki az ítéleteivel rendszeresen a brazilokat segítette. 

Az argentin válogatott az eddigi legjobb meccsét játszott a Copa Américán. Két kapufát is lőtt a meccsen, az első félidőben Sergio Agüero fejese csattant a lécen, majd a második félidőben Lionel Messi is a kapufát találta el. 

Messi nem szokta kritizálni a bírókat, de most elszakadt nála a cérnaForrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Anderson Lira

Ezen kívül érdemes megjegyezni, hogy a játékvezető is erősen „hazai pályát” fújt, ugyanis a Nicolás Otamendit brutálisan lekönyöklő Arthurt ki kellett volna állítani, az argentinoknak pedig jogosan járt volna a tizenegyes az eset után.

„A játékvezetők rengeteg baromságot fújtak, de egyszer sem nézték vissza videón, ami felfoghatatlan. Végig ez ment a meccs alatt. Az első kontaktoknál máris a braziloknak ítéltek, ez a szarakodás pedig teljesen kizökkentett minket. Nem magunkat mentegetem, de vissza kell néznünk az eseteket, elemezniük kell, és remélem, a CONMEBOL (a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség – a szerk.) tesz valamit az ügyben” – mondta Lionel Messi, akinek a kifakadása teljesen érthető a videó felvételek megtekintése után.

„Nem voltak jobbak nálunk. A mérkőzés elején gyorsan betaláltak, a második gól viszont egy javunkra meg nem adott büntetőből indult” – mondta az ötszörös aranylabdás argentin, aki az elvesztett elődöntő után kijelentette, hogy nem vonul vissza a válogatottól.

Messi egyébként sokkal jobban játszott, mint eddig a Copán, de az argentin átok továbbra is sújtja, még soha nem nyert semmit a válogatottal, pedig három döntőben is szerepelhetett már.

Neked Ajánljuk