Brundle „tűzijátékra” számít Alonso és az Aston Martin között – Motorsport.com – HU

Még egy nap sem telt el a Magyar Nagydíj után, amikor jött a bejelentés, miszerint Alonso többéves szerződést kötött a silverstone-i alakulattal, így ő megy majd a szezon végén visszavonuló Sebastian Vettel helyére.

Alonso két idényt követően hagyja majd el az Alpine-t, miután 2021-ben a kihagyását követően még velük tért vissza a Forma–1-be. A TV-s szakértőként és kommentátorként dolgozó Brundle elmondta, szerinte mi állhat Alonso csapatváltásának hátterében.

„Úgy tűnik, az Alpine nem tudott vagy nem akart neki kétéves szerződést biztosítani, miközben az astonos kontraktusa hivatalosan több évre szól. Emellett az sem tetszett neki, hogy mennyire keményen védekezett ellene Esteban Ocon, miközben inkább a többi csapattal kellett volna törődniük.”

Még több F1 hír:

A spanyol a Magyar Nagydíj elején többször is komoly csatába keveredett márkatársával, aki mindannyiszor keményen, már-már túl agresszíven védekezett ellene, és ennek Alonso a rádióban is hangot adott. A futam után aztán már diplomatikusan csak annyit nyilatkozott, hogy „nem volt nagy ügy”.

Egy dolog Brundle szerint azonban biztos: Alonso nagyon sokat fog követelni az Aston Martintól, amikor megérkezik hozzájuk. „Fernando egy igazi természeti erő a pályán és azon kívül is, ezért nagyon keményen fogja ösztönözni az istállót.”

„Talán kicsit már lágyult a korábbiakhoz képest, de azért én így is tűzijátékra számítok, amikor csatlakozik Strollék családi vállalkozásához. Emlékszem, amikor még a 2018-as szezonzáró rajtrácsán készítettem vele interjút. Akkor nagyon úgy tűnt, az lesz az F1-es pályafutása vége.”

„Most viszont még legalább két további évig a mezőnyben lesz, és eléri majd a 400 futamot is. Hihetetlen” – írta a Sky Sportson vezetett rovatában Brundle.


Nézd meg a spái 24 órás legjobb pillanatait

Wolff szerint bizonyítékok vannak rá, hogy a pattogás veszélyes, ezért változtatni kell

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk