Bottast váratlanul érte a Mercedes kitörése – Formula.hu

Meglehetősen eseménydúsra sikeredett az Osztrák Nagydíj délutáni, másfél órás gyakorlása, többen is kicsúsztak, közülük néhányan össze is törték gépüket. Közéjük tartozik Valtteri Bottas is, akinek már a délelőttje sem indult valami jól, a Mercedes szakemberei ugyanis olajszivárgást észleltek az FP1 kezdete előtt, ezért kénytelenek voltak kicserélni az egységet.

A munkálatok miatt az első edzés első felében nem is tudott pályára gurulni, utána azonban igyekezett behozni a lemaradást. A második edzésen sem kerülte el a balsors. Nem sokkal azután, hogy Max Verstappen egy jobb kanyarban eldobta és összetörte a Red Bull-Hondát, Valtteri Bottas egy, a hollandnál is nagyobb ütközést mutatott be egy balosban, darabokra törve a Mercedest. Az erről készült videót ide kattintva nézheti meg.

Bottas ellenkormányzott, pechjére rögtön betapadt az autó, nem volt megállás a falig

Verstappent, saját elmondása szerint a váratlan és kiszámíthatatlan szél zavarta meg és hasonlóról számolt be finn kollégája is, aki egyébként így is a második legjobb időt jegyezte délután. „Minden rendben van velem. Egyszer csak elvesztettem az autó hátulját az ötös kanyarban. Teljesen váratlanul történt, igyekeztem korrigálni, de már túl késő volt” – emlékezett vissza a balesetre Valtteri Bottas a Sky Italia adásában.

„Délután kicsit szelesebb időben köröztünk, a pálya pedig egyből megbünteti azt, aki hibázik. Időnként megesik az ilyen” – zárta rövidre a balesetet a világbajnoki összetett második helyezettje. Alig néhány perccel az újraindítás után egyébként Sebastian Vettel is látványos kicsúszást produkált a pálya utolsó kanyarjában, de szerencséjére elkerülte a falat és vissza tudott menni a bokszba.

Neked Ajánljuk