Bottas nyitott az élen Oroszországban, Leclerc és Vettel is a top 5-ben! – Motorsport.com Magyarország

A Forma-1-es szezon oroszországi fordulója következik, a helyszín Szocsi. A megszokottnál kicsit korábban, magyar idő szerint 10:30-kor vette kezdetét az első szabadedzés, ahol a Ferrari és az Alfa Romeo ment ki először a pályára, többek között a visszatérő Kimi Räikkönennel.

Először Perez, majd Hamilton állt az élre, azonban nagyon gyorsan javultak a köridők, így nem sokkal később már Leclerc vette át a vezetést egy 1:36.7-es köridővel, de borítékolni lehetett, hogy ennél még lesznek sokkal jobb idők is.

Még több F1 hír:

Bő 45 perccel az FP1 leintése előtt Bottas a kemény keveréken az élre állt 1:36.4-gyel, Hamilton és Leclerc pedig körülbelül három tizedmásodperccel maradt el ekkor a finntől – mögöttük Vettel, Norris és Ocon következett.

Verstappen egy kis ideig az élre állt a lággyal, majd Bottas vette át a vezetést egy 1:34.4-es idővel, Hamilton pedig két tizedmásodperccel követte az év végén távozó csapattársát. A két mercedesesen kívül Leclerc is megelőzte Verstappent, amikor az edzés felénél jártunk.

A következő percek nyugodt mederben teltek, Verstappen feljött a harmadik helyre, kisebb pályaelhagyásokon és egy rövid VSC-s fázison – amikor egy pályamunkás nagy sprintet levágva felszedett egy törmeléket – nem történt sok minden.

 

Az élmezőny állása az utolsó percekben már nem változott, Bottas maradt az élen Hamilton, Verstappen, Leclerc, Vettel és Gasly előtt, a mezőnyt pedig a két Haas-pilóta zárta Mazepin, Schumacher sorrendben.

A második szabadedzés magyar idő szerint 14 órakor kezdődik majd, vélhetően száraz időjárási körülmények között, szombatra viszont egész napos esőt jósolnak.

Verstappen Hamilton megjegyzéséről: „Annyira ideges vagyok, hogy alig bírok aludni!”

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk