BL: „Többet vártunk a Ludogorectől. Nem tudom, hogy mi engedtünk-e ennyit nekik” – Nemzeti Sport

A Ferencváros 2–1-es győzelmet aratott hazai pályán a Ludogorec ellen a Bajnokok Ligája-selejtező első körének első mérkőzésén. A szerdai találkozó után a Fradiba visszatérő, és kezdőként pályára lépő Priskin Tamás, az első nemzetközi mérkőzésére csereként beálló Sigér Dávid és az egy gólt, egy gólpasszt jegyző Tokmac Nguen értékelt az NSO Tv-nek.

Priskin az NB I-ből kieső Haladástól tért vissza a kölcsönből,

s a felkészülés alatt meggyőzte Szerhij Rebrov vezetőedzőt, hogy a Ludogorec ellen a kezdőbe nevezze. 

Hirdetés

„Nem az a fontos, hogy mekkora ugrás az NB I-ből való kiesés után kezdeni a BL-selejtezőn, hanem az, hogy nagyon jó érzés volt újra pályára lépni a Fradiban. Az meg külön öröm, hogy győztes mérkőzésen. Bízom a hasonló folytatásban” – mondta a csatár, s hozzátette: a helyén kell kezelni a 2–1-es győzelmet, az ünneplés akkor lesz megérdemelt, ha sikerül a továbbjutás. 

A gólt és gólpasszt jegyző Tokmac ugyancsak arról beszélt, hogy nagyon nehéz meccs vár rájuk a Ludogorec otthonában, de biztos benne, hogy ott is betalálnak az ellenfél kapujába.

Sigér Dávid az első nemzetközi mérkőzését játszotta, csereként lépett pályára, s úgy érzi, egy „elalvás” kivételével  – erről a videónkban beszél – mindent megcsinált, amit kértek tőle. 

„Óvatosan kell bánni azzal, ami ezen a mérkőzésen történt – mondta. – Többet vártunk a Ludogorectől, de ebben lehet, hogy benne van az is, hogy idegenben játszottak. Nem tudom, hogy mi engedtünk ennyit nekik vagy ők játszottak óvatosabban. Volt, amikor birtokolták a labdát, irányították a mérkőzést, ugyanakkor mi úgy vittük végig a támadásainkat, ahogyan azt elterveztük. Meg kell néznünk még egyszer a meccset, és kielemezni, miben kell fejlődnünk a visszavágóra.”

A játékosok a videóban természetesen azt is elmondják, mit várnak a kinti mérkőzéstől.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–LUDOGOREC (bolgár) 2–1

Budapest, Groupama Aréna, 18 115 néző. Vezette: Smulevics (izraeli)
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin (Sigér, 77.) – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 83.) – Priskin (Lanzafame, 65.). Edző: Szerhij Rebrov
LUDOGOREC: Iliev – Ikoko, Terziev, Moti, Negyalkov – Góralski (Badji, 78.), Gyakov – Lukoki (Intima, 83.), Biton (Marcelino, 65.), Tchibota – Swierczok. Edző: Sztojcso Sztoev
Gólszerző: Nguen (6.), Zubkov (65.), ill. Swierczok (31.)

Neked Ajánljuk