BL: Slovan–Ferencváros visszavágó élőben az NSO-n! – Nemzeti Sport

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője kijelölte a kezdőcsapatát a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtezős párharc idegenbeli visszavágójára, amely 20.30 órakor kezdődik. Az FTC összeállítása két helyen változott a hazai mérkőzéshez képest: Henry Wingo és Adnan Kovacevic helyett Botka Endre és a nyáron szerződtetett Mats Knoester játszik. Az amerikai jobbhátvéd a meccskeretből is kimaradt. A Slovan kezdőjében Holman Dávid, valamint a vezetőedző fia, Vladimír Weiss sem kapott helyet.

(Fotó: Árvai Károly)

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–FERENCVÁROS 1–2 (0–2) – élőben az NSO-n!
Pozsony,
Téglamezei Stadion, 21 500 néző. V: Di Bello (olasz)
SLOVAN: Chovan – Medvedev (A. Green, 11.), Kasia, Abena, De Marco, Pauschek – Barszegjan, Kankava, Kucka, Csakvetadze – Saponjics. Vezetőedző: id. Vladimír Weiss
A kispadon: Trnovsky (k.), Hrdina (k.), Voet, Agbo, Krizan, Weiss, Holman, Mustafic, Hrncár, Lovat, Csavrics
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen – Boli (Vécsei, 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
A kispadon: Bogdán (k.), Kovács M. (k.), Mercier, Bassey, Kovacevic, Pászka, Thelander, Auzqui, Loncar, Lisztes
Gólszerző: De Marco (70.), ill. F. Boli (20.), Zachariassen (31.)
Az első mérkőzésen: 2–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A vasútállomásnál megállt az élet. A ferencvárosi ultrákat szállító különszerelvény délután öt óra után futott be Pozsonyba, a szlovák rendőrség pedig semmit nem bízott a véletlenre. Noha ekkor a belvárosban még nyugalom volt – a csepegő esőben útjukra siető helyiken kívül nemigen lehetett mást látni –, a vasútállomás környéke ekkor inkább hasonlított csatatérre, mint normál városra. Vízágyús teherautó, több tucatnyi rendőrkisbusz, két-háromszáz bukósisakos rohamrendőr, civil ruhás nyomozók, lovasrendőrök lepték el a teret, a levegőben pedig helikopter cirkált megállás nélkül, a kerületben ezerkétszáz (!) rendőr volt csatasorba állítva. A szlovák rendőrség nem bízta a véletlenre, hogy a ferencvárosi ultrák épségben eljussanak a stadionig, a másfél kilométerre található létesítményig minden egyes utcasarkon egyenruhások posztoltak, és bár a mérkőzés napjára a kerületben alkoholfogyasztási tilalmat rendeltek el, a helyiek hideg sört kortyolgatva érkezett a létesítményhez, sőt, a stadionon belül a büfékben is árultak habos sört, többen éltek is a lehetőséggel.
Sztanyiszlav Csercseszov a változtatás lehetőségével élt.

A Ferencváros vezetőedzője a múlt heti, 2–1-re elveszített első mérkőzéshez képest két helyen változtatott, a sérült Henry Wingo és Adnan Kovacevic helyett Botka Endre és a nyáron szerződtetett Mats Knoester került a csapatba. A Slovan szakvezetője, Vladimír Weiss egy helyen változtatott, igaz ő is kényszerből, hiszen fia, a csapat egyik legjobbja, ifjabb Vladimír Weiss izomsérüléssel bajlódott, édesapja úgy volt vele, akkor küldi pályára, ha baj lesz, ha nagyon szükség lesz rá…
Harminc évvel ezelőtt a lelátón zajlottak szörnyű jelenetek, ezúttal a pályán kezdődött rémisztően az összecsapás: alig telt el néhány perc a találkozóból, amikor Jurij Medvedevet Eldar Civic térdével fejen rúgta, a Slovan labdarúgója pedig földön maradt. A társak riadtan integettek segítségért, hiszen a védő szilveszterkor saját ügyetlensége miatt kis híján megvakult, operációval tudták csak megmenteni a látását, most a fejének éppen azt a részét érte nagy ütés – mentő vitte kórházba a mozdulatlan futballistát.

Nem sokkal később még nagyobb csend lett a stadionban!

(Fotó: Árvai Károly)

A Ferencváros ugyanis megszerezte a vezetést, a felfutó Eldar Civic harmadik beadása már nem tévesztett célt, és a középen érkező Franck Boli mesterien értékesítette a centerezést. A magyar bajnokcsapat játékosai felszabadultan ölelgették egymást, a találat azt jelentette, hogy a Fradi ledolgozta a Budapesten összeszedett egygólos hátrányát (ugyebár az idegenben lőtt gólnak már nincs jelentősége), és innentől teljesen nyílt volt a továbbjutás kérdése. S ha már megvolt az első gól, a Ferencváros nem állt meg. Tizenegy perccel később jött az újabb találat, az első mérkőzésen is a kapuba találó Kristoffer Zachariassen tette bele a fejét Samy Mmaee erőteljes lövése nyomán a labdába, a 31. perc játék után továbbjutásra állt a Ferencváros. A zöld-fehérek helyzetkihasználásra nem lehetett panasz, hiszen a kaput eltaláló lövés és fejes után 2–0-ra vezettek.

GÓLVIDEÓK ITT!

A második gól után a ferencvárosi kispadon ülők már ünnepeltek, egyedül Sztanyiszlav Csercseszov sétálgatott hátratett kezekkel, rezzenéstelen arccal az oldalvonal mellett. Nehéz helyzetbe került a Slovan, és a hazaiak sikeres meccsről szőtt álmát tovább foszlatta, hogy régen fordult elő a csapattal, hogy a BL-ben ilyen hátrányban futballozott, ugyanis a pozsonyiak utoljára 2011 augusztusában veszítettek pályaválasztóként Bajnokok Ligája-selejtezőt, akkor a ciprusi APOEL győzött 2–0-ra.

A kétgólos előny tudatában a magyar bajnok is sokkal türelmesebben kezdett futballozni, és amíg a lelátókról a hazai szurkolók hangos füttyszava hallatszott, addig a ferencvárosiak türelmesen passzolgattak egymáshoz a középpályán.

Bővebben hamarosan!

Neked Ajánljuk