BL: Magyar robbanás és alázás, Attilát gyalázó Slovan-üzenet, elmaradt Fradi-piros – szlovák lapszemle | csakfoci.hu – csakfoci.hu

A sport.aktuality.sk azt írja, hogy “a Ferencváros meghódította a Téglamezőt és megalázta a Slovant”. Kiemelik, hogy a magyar bajnok játékosai egyenesen a gyepen fotózkodtak örömükben egymással és a szurkolóikkal.

A sport.sk pozsonyi bánatot emleget és kiemelik, hogy a Slovan voltaképp már a szünet előtt sokat rontott továbbjutási esélyein.

A Pravda véget ért BL-álmokról, illetve arról ír, hogy bár esélyük volt rá, a hazaiak 1-2 után nem tudták kihasználni a váratlanul jött szépítő góljuk adta lélektani előnyüket.

A Novy Cas szerint a Ferencváros “örömbombát” robbantott Pozsonyban 4-1-s győzelmével. Megjegyzik, hogy a Slovannak volt esélye a párharcban maradásra 0-1 és 1-2 után is, de a magyar bajnok veszélyesebb és hatékonyabb volt a kapu előtt. Különösen a végén, amikor percek alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Csalódottak vagyunk. Mindannyian reméltük, hogy az 1-2 után fordítani tudunk, de nem sikerült. Fel kell emelnünk a fejünket, és hinnünk kell abban, hogy még bejutunk valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe – idézik a Slovan gólt szerző csapatkapitányát, a szlovák-argentin Vernon de Marcót. 

A lap kitért a korán lecserélt Jurij Medvegyev esetére is: a cseh jobbhátvédet már a meccs elején le kellett cserélni, miután megsérült az Eidar Civiccsel történt összecsapását követően. A bekknek valószínűleg agyrázkódása volt és egy időre elvesztette az eszméletét is edzője, Vladimír Weiss elmondása szerint. A portál szerint meglepő volt, hogy nem kapott emiatt akár piros lapot is az FTC bosnyák ballbakkje, hiába tiltakoztak a hazai szurkolók és a játékosok is az olasz bírónál.

Mindeközben arról is beszámolnak, hogy a Pozsony egyik bejáratánál lévő felüljárón egy hatalmas felirat áll, amelyet a szlovák csapat ultrái feszítettek ki: “Attila, a Hun meleg volt” – ezzel a transzparenssel szidalmazták a magyar történelem egyik legnagyobb személyiségét, a Hun Birodalom egykori uralkodóját. A lap szerint a felirat “ellentmondásos” és ezzel “üdvözölte” a Ferencváros drukkereit a fővárosban a hazai keménymag.

Pri jednom z vjazdov

Az SME is foglalkozik Medvegyevvel és Civic szerintük is elmaradt kiállításával, mondván szerintük a bosnyákon is látszott, hogy tart attól, hogy megkapja a piros lapot belépőjéért. A portál magáról a meccsről azt írja, hogy a szlovák bajnok nem igazán, maximum csak időszakosan tudta tartani a Fradi tempóját és vereségével máris elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Slovan-Fradi: “Úgy készültem a meccsre, hogy 100 százalék, hogy kiállítanak” – így látták a játékosok a BL-csatát

Neked Ajánljuk