BL: a szlovák sajtó szerint a Fradi megalázta a Slovant – NSO – Nemzeti Sport

A szlovák lapok egyöntetűen megérdemeltnek nevezik a Ferencváros továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében. Megjegyzik, hogy a Slovan részéről az egy kaput eltaláló lövés kevés volt a továbbjutáshoz.

Az FTC ünnepelhetett a Slovan stadionjában (Fotó: Árvai Károly)


Kifakult égszínkékek. A dermesztő vereség a búcsút jelenti a Bajnokok Ligájától”
– áll a Sport napilap címlapján.

„A szlovák bajnok hazai pályán 4–1-es vereséget szenvedett a Ferencvárostól, így búcsúzik a Bajnokok Ligájától. A kezdeti remek hangulat nemsokára síri csenddé változott. Előbb Jurij Medvedev sérülése, majd a vendégek góljai után. Ugyan a második félidőben De Marco gólja után ismét talpon volt az egész stadion, de a végén kapott két gól után szomorúság lett úrrá a hazai szurkolókon” – folytatta a lap, majd kitért a nézőtéren uralkodó hangulatra.

„Sajnos, nem igazolódott be Daniel Antosík (ő volt az egyetlen Slovan-drukker, aki harminc évvel ezelőtt ott volt az Üllői úton) jóslata, aki a találkozó előtt a pályán azt mondta, ma győz a Slovan. Legalább annak örülhetünk, hogy néhány vulgáris rigmuson, transzparensen, valamint bedobált poharakon kívül sportszerű volt a hangulat a Nemzeti Stadionban.”

„A pozsonyi csapat nem használta ki a múlt heti egygólos előnyt, s hazai pályán 4–1-es vereséget szenvedett. A Slovan csak egyszer találta el a kaput, amiből gól lett. A továbbjutáshoz ez kevés volt– írta a Sportnet.

„A Ferencváros meghódította a Téglamezei Stadiont, és megalázta a Slovant. A magyar bajnok a pályán készített csapatképeket” – hirdeti a címoldalán a sport.sk oldal, amely egy sor örvendező ferencvárosi játékosokról készült fotót közölt.

Magyar örömünnep Pozsonyban, a Slovan nem folytatja a BL-ben” – írja a Novy Cas.

Bevette Pozsonyt, magabiztos győzelmet aratott a Slovan ellen a Ferencváros” – áll a sportolunk.sk portál címoldalán.

„A vendégek remek első félidei játékuknak és még jobb hajrájuknak köszönhetően megérdemelten győzték le a Slovant. A pozsonyiak még a lefújás előtt elindultak haza, míg a budapesti tábor a hármas sípszó után hatalmas ünneplésbe kezdett. A szlovák fővárosban győzött és továbbjutott a Fradi, jöhet a következő forduló” – írja az Új Szó.

„Kegyetlen bosszú a harminc évvel ezelőtti vereségért! A Fradi szétszedte a Slovant!” – hirdeti a Ma7.sk

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–FERENCVÁROS 1–4 (0–2)
Pozsony,
Téglamezei Stadion, 21 500 néző. Vezette: Di Bello (olasz)
SLOVAN: Chovan – Medvedev (A. Green, 11.), Kasia, Abena, De Marco, Pauschek (Weiss, 87.; Holman, 90+3.) – Barszegjan, Kankava (Agbo, 90+3.), Kucka, Csakvetadze – Saponjics (Csavrics, 87.). Vezetőedző: id. Vladimír Weiss
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Thelander, 90+3.) – Boli (Vécsei, 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: De Marco (70.), ill. F. Boli (20.), Zachariassen (31.), A. Traoré (89.), Laidouni (90+4.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–3-as összesítéssel

Neked Ajánljuk