BL: a Fradi után a Slovan Bratislava is 0–0-t játszott – NSO – Nemzeti Sport

A Ferencváros mérkőzése mellett szerdán hat találkozót rendeztek a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. A Bodö/Glimt Victor Boniface mesterhármasának köszönhetően már szinte az első mérkőzésen eldöntötte a párharcot a feröeri Klaksvík ellen. A Fradi továbbjutása esetén a Slovan Bratislava–Dinamo Batumi párharc győztesével játszik, itt az első mérkőzésen 0–0-s döntetlen született.

A Slovan Bratislava 0–0-s döntetlent játszott a Dinamo Batumival Pozsonyban (Fotó: skslovan.com)

A Ferencváros mérkőzése mellett hat találkozót rendeznek ma a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az este hat órakor kezdődő Bodö/Glimt–KÍ meccsen a hazaiak könnyed győzelmet arattak, és nagy előnnyel várhatják a visszavágót. A norvégok játékosa, Victor Boniface szinte egymaga elintézte az Klaksvík csapatát, a nigériai csatár mesterhármast szerzett, kialakítva a 3–0-s végeredményt.

Ezzel egy időben játszották a HJK–RFS találkozót, amelyen a helsinkiek viszonylag korán, már a 11. percben előnybe kerültek. A góljukat, amely később döntő találatnak bizonyult, a 26 éves osztrák Manuel Martic szerezte. Az előny tehát a finneknél, de nem dőlhetnek hátra, mivel lett ellenfelük április óta nem szenvedett vereséget hazai pályán.

A luxemburgi Dudelange az albán Tiranát fogadta, és Mohcine Nader 71. percben szerzett góljával megnyerte a párharc első mérkőzését. A hazaiak ugyan emberhátrányba kerültek a második félidő elején, de a vendégek ezt nem tudták kihasználni. Az emberelőnyüket sem tudták sokáig kiélvezni, mindössze 14 perccel az első piros lap után villant a második is – ezúttal egy Tirana-játékosnak.

Ha a Fradi továbbjut, akkor a Slovan Bratislava–Dinamo Batumi párharc győztesével játszik. Ennek a összecsapásnak az első mérkőzése 0–0-s döntetlennel zárult, a hazaiak magyar játékosa, Holman Dávid a 86. percben lépett pályára. A mérkőzés visszavágóját jövő hét szerdán rendezik – csakúgy, mint a Ferencváros–Tobol találkozót.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Tobol (kazah)–Ferencváros 0–0
Bodö/Glimt (norvég)
–KÍ (feröeri) 3–0
HJK (finn)–RFS (lett) 1–0
Dudelange (luxemburgi)
–KF Tirana (albán) 1–0
Zrinjski Mostar (bosnyák)–Sheriff (moldovai) 0–0
Maribor (szlovén)–Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz) 0–0
Slovan Bratislava (szlovák)–Dinamo Batumi (grúz) 0–0

Neked Ajánljuk