BL: “A Fradi eltaposta és a pokolba küldte a Tobolt, meglepő, hogy Tokmac nem topligában játszik” – lapszemle | csakfoci.hu – csakfoci.hu

A sportz.kz portál nem kegyelmez a cikkei címében a kazah együttesnek: “A Tobolt 20 perc alatt eltaposták és kiesett a Bajnokok Ligájából” – olvasható az egyik címben, míg egy másik azt írja, “A kazahsztáni labdarúgás kemény valósága: pokolba küldték a Tobolt”.

A lap hozzáteszi, “nem történt csoda, a kazah bajnok Budapesten mindenben alulmaradt és kikapott a Fraditól”. Kiemelik, hogy a meccs előtt a magyar szurkolók igazi pokolt ígértek a Groupama Arénában, és ez meg is valósult.

“A Tobol játékosai úgy vergődtek a pályán, mint egy izzó serpenyőben, szinte képtelenek voltak komoly ellenállást kifejteni”

– olvasható a kemény kritika.

Megemlítik, hogy talán az egyetlen játékos a vendégeknél, aki igazán megpróbálta megfordítani az állást, az a korábbi MU-szélső, Zoran Tosic volt, de egy fecske nem csinál nyarat. “A ferencvárosiak sokkal gyorsabbak voltak, mint az ellenfelük – és nemcsak a pályán való mozgás sebességében, hanem a gyors döntéshozatalban is messze megelőzték őket” – állapítja meg a portál. A Fradiból Tokmacot emelték ki, akit rendkívül intelligens játékosnak neveznek és a cikk szerint meglepő, hogy ő még nem játszik valamelyik topligában.

Egy másik cikkben arra is emlékeztetnek, hogy a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Tobol vezetőedzője, Milan Milanovic a találkozó első harmadának fontosságát hangsúlyozta, dennek ellenére a kazahok öt percig sem bírták kapott gól nélkül. A portál a Fradi nyári érkezőjét, Adama Traorét választotta a meccs legjobbjának, mondván “ő volt az, aki sprintjeivel és ügyes támadójátékával az első félidőben a különbséget jelentette a Ferencváros és a Tobol között.”

Az orosz championat.com a címében azt írta, hogy “Csercseszovék villogtak a BL-ben, megsemmisítő vereséget szenvedett a Tobol”. Hangsúlyozzák, hogy a ferencvárosiak teljesítménye jelentősen javult az odavágóhoz képest, a budapesti Groupama Aréna hazai lelátója pedig feltöltötte Csercseszov embereit, akik a kezdetektől fogva határozott nyomást gyakoroltak ellenfelükre. “Az első félidő közepére a Tobol edzői bedobhatták a fehér zászlót: Csercseszov csapata egyszerűen megtépázta a kazah bajnokot!” – írják.

“Új Slovan született; a Ferencváros ellen ez nem lesz elég” – Weiss sírt a pozsonyiak szerencsés továbbjutása után

Neked Ajánljuk