Binotto szeretne tárgyalni Sainzcal a folytatásról — F1VILÁG.HU – F1világ.hu

Sainz idén a McLarentől került a patinás olasz istállóhoz, első szezonja során pedig négy alkalommal is dobogóra állt, az összetett pontversenyben pedig csapattársa, Charles Leclerc előtt végzett.

A spanyol pilóta teljesítményével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Ferrari a 3. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot.

„Azt gondolom, Carlos nagyszerű évet teljesített” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

„Amikor aláírtunk 1 éve, azt mondtuk egymásnak, hogy ez a tél lesz a megfelelő alkalom arra, hogy leüljünk, és áttekintsük a szezont. Ez olyasvalami, amit kétségkívül meg fogunk tenni.”

„Biztosan lesz egy visszatekintés, és elkezdjük megvitatni, hogy mit tartogathat a jövő.”

Binotto elismerte, lenyűgözte őt az, ahogy Sainz első ferraris idényében teljesített, és meggyőződése, hogy övék a legjobb versenyzőpáros az F1-ben.

„Amikor aláírtunk Carlosszal, a cél az volt, hogy két remek versenyzőnk legyen, akik kiváló pilóták, következetesek, és képesek pontokat szerezni a csapatnak.”

„És azt gondolom, ezt is kaptuk az évad során. Szóval nagyon büszke vagyok mindkettejükre. Azt gondolom – és ezt gyakran el is mondom –, hogy miénk a legjobb versenyzőpáros a Forma-1-ben, és nagyon elégedett vagyok Carlos idei teljesítményével.”

„Ez volt az első idénye a Ferrarinál, nem volt sima és egyértelmű. Azért szerződtettük le őt, mert úgy gondoltuk, remek versenyző, következetes, és mindig pontokat szerez. De úgy vélem, hogy kiváló tanuló is volt.”

„A szezon során fejlődött, és úgy vélem, hogy az idény végén volt a legjobb formában.”

Neked Ajánljuk