Bemutatta új vezetőedzőjét a Juventus – Rangadó

Nem történt meglepetés, Maurizio Sarri ül le a torinói padra.

Hivatalossá vált, amiről már hetek óta beszélnek, és amit pénteken mi is beharangoztunkMaurizio Sarri lett az olasz rekordbajnok Juventus új vezetőedzője. A klubhonlap szerint hároméves szerződést írt alá a torinóiakkal.

A 60 éves nápolyi születésű szakemberért a hírek szerint ötmillió font kompenzációt fizetett a Juve a Chelsea-nek azért, mert a londoni klub egy évvel az eredetileg megkötött megállapodás lejárta előtt elengedte Sarrit.

Sarri tavaly nyáron, a Napolitól szerződött a Chelsea-hez, amellyel harmadik lett a Premier League-ben, az Európa Ligát pedig megnyerte, miután a londoniak a bakui döntőben 4-1-re verték a városi rivális Arsenalt.

A Chelsea klubigazgatója, Marina Granovszkaja elmondta, az Európa Liga döntőjét követő tárgyalások során Sarri világossá tette, hogy nagyon szeretne visszatérni hazájába, mert ismét közelebb akar lenni a családjához.

A Juventus eddigi edzője, Massimiliano Allegri a szezon végén, sorozatban öt bajnoki cím, illetve négy Olasz Kupa-győzelem, és két Bajnokok Ligája-döntős szereplés után távozott Torinóból.

OFFICIAL | Maurizio Sarri is the new Juventus coach. #WelcomeSarri➡️ http://juve.it/D8l030oWTGB

Közzétette: Juventus – 2019. június 16., vasárnap

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images

Neked Ajánljuk