Barca: hét éve nem volt ilyen fiatal átlagéletkorú a keret – NSO – Nemzeti Sport

Luis Enrique első idénye óta most a legfiatalabb a spanyol élvonalbeli FC Barcelona kerete – hívta fel rá a figyelmet a Marca.

Ansu Fati élvezi Ronald Koeman bizalmát (Fotó: AFP)


Hirdetés

A katalánok a nyáron nagy átalakításba kezdtek: a kispadon Ronald Koeman váltotta Quique Setiént, a csapatból többek között távozott Arthur, Nélson Semedo, Ivan Rakitic, Luis Suárez és Arturo Vidal. Érkezett viszont Miralem Pjanic, Trincao, Sergino Dest és Pedri is.

A jövés-menésnek köszönhetően az FC Barcelonának sikerült valamelyest megfiatalítania a keretét – még ha a 30 esztendős Pjanic nem feltétlenül a jövő embere.

Ansu Fati (17 éves), Dest (19), Ronald Araújo (21), Trincao (20), Pedri (17), Matheus Fernandes (22), Carles Alená (22) és Riqui Puig (21) egyaránt mezszámot kapott a felnőttcsapatban, s közülük többen fontos szerephez juthatnak Koemannál.

A Marca számításai szerint a 2020–2021-es Barca-keret átlagéletkora 25.5 év, ami az elmúlt hét idényt nézve a legalacsonyabb. A 2014–2015-ös évadban, Luis Enrique első évében 25.7 volt ez a szám. Azóta minden kiírásban 26 év feletti volt az átlag.

Neked Ajánljuk