Bajnokok Ligája: Morata a Ferencvárost méltatja – NSO – Nemzeti Sport

Mint ismert, a Ferencváros a hajrában kapott góllal 2–1-es vereséget szenvedett a Juventus ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája G jelű négyesében. A mérkőzés után a győztes gólt szerző Álvaro Morata, valamint Matthijs de Ligt is hangsúlyozta, nehéz meccsen vannak túl – olvasható a fradi.hu-n.

Morata ezúttal csereként állt be, de így is eredményes volt (Fotó: Szabó Miklós)


Hirdetés

„Más hozzáállással akartunk pályára lépni, az elején kissé önelégültnek tűntünk, utána pedig futhattunk az eredmény után” – fogalmazott a mérkőzés után Andrea Pirlo, a hazaiak vezetőedzője.

„A kezdeti nyomásunk nem volt olyan erőteljes, ahogy terveztük, de fontos volt, hogy rendezettek maradjunk. Az első félidőben voltak pillanatok, amikor rövid időkre kicsúszott a kezünkből az irányítás, de a folytatásra sikerült feljavulnunk” – tette hozzá.

A győztes gólt szerző Álvaro Morata – aki a két csapat budapesti mérkőzésén kétszer is betalált –, a Ferencvárost dicsérte.

„A Bajnokok Ligájában minden mérkőzés nehéz, és a Ferencváros elleni találkozó is abszolút ilyen volt, de sikerült győznünk és csak ez számít. Boldogok vagyunk, hogy nyertünk és ezzel továbbjutottunk a csoportból, most már koncentrálhatunk a bajnokságra. Úgy érzem, univerzálisabb játékossá váltam az utóbbi időben. Igyekszem jobban kivenni a részem a támadásépítésekből, és emellett a gólszerzés is jól megy. Ma este előbb balszerencsém volt, a kapufát találtam el, utána viszont szerencsém volt a gólomnál” – mondta őszintén a 28 éves spanyol támadó.

Matthijs de Ligt, a Juventus fiatal holland hátvédje szerint nehéz volt feltörniük a magyar védelmet.

„Ez a mai meccs elég trükkös mérkőzés volt. A Ferencváros nagyon szűken, jól mozgott együtt csapatként, nehéz volt a társakat megjátszani a vonalak között. Bátrabban kell játszanunk és gyorsabban kell járatnunk a labdát az ellenfél térfelén, mert akkor több lehetőséget teremthetünk a kapu előtt.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

G-CSOPORT
JUVENTUS (olasz)–FERENCVÁROS 2–1
 (1–1)
Torino, Allianz Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Siebert (német)
JUVENTUS:
 Szczesny – Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro – McKennie (Kulusevski, 62.), Bentancur (Rabiot, 83.), Arthur (Ramsey, 83.), Bernardeschi (Chiesa, 62.) – Dybala (Morata, 62.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Andrea Pirlo
FTC: Dibusz – Blazic, Frimpong, Dvali – Lovrencsics G. (Botka, 74.), Sigér D. (Laidouni, 74.), Somália, Heister – Zubkov (Isael, 70.), Uzuni, Nguen (Boli, 70.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: C. Ronaldo (35.), Morata (90+2.), ill. Uzuni (19.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Neked Ajánljuk