Átigazolások: ez az olasz klub vinné Ádám Martint – sajtóhír – NSO – Nemzeti Sport

A Paksi FC ügyvezetője, Haraszti Zsolt éppen a Nemzeti Sport csütörtöki számában beszél arról, hogy konkrét ajánlatot kaptak az NB I legutóbbi idényében gólkirályi címet szerző Ádám Martinért, akit olasz sajtóhírek szerint a Genoa szerződtetne.

Az immár négyszeres válogatott Ádám Martinra Olaszországban is felfigyeltek (Fotó: Török Attila)

„Ádám Martinért már érkezett egy konkrét ajánlat, abban maradtunk vele, a válogatott mérkőzései után leülünk és megbeszéljük, milyen elképzelései vannak a jövőjéről” nyilatkozta a paksiak ügyvezetője, Haraszti Zsolt a Nemzeti Sportnak.

Eközben a calcioline.com arról ír, hogy az olasz élvonalból tavasszal kiesett Genoa egyik nyári átigazolási célpontja a válogatott csatár, aki kedden csereként lépett pályára a magyar nemzeti csapatban az olaszok elleni, cesenai Nemzetek Ligája mérkőzésen.

„A Genoa Ádám Martint szeretné szerződtetné, miután 32 bajnoki meccsen 31 gólt szerzett és kétmillió eurónál kevesebbe kerülhet a szerződtetése. A jelenlegi szerződése 2026-ig köti a Paksi FC-hez. A 191 centiméter magas csatár nemcsak középen, hanem a szélen is bevethető” – fogalmaz az olasz portál. Arról azonban nem tesz említést, a Genoa folytat-e már konkrét tárgyalásokat Ádám megszerzése érdekében, így kérdés, hogy a genovaiaktól érkezett-e a Haraszti Zsolt által említett ajánlat.

A legmagasabb osztályban 1898 és 1924 között kilenc bajnoki címet szerző Genoa a 20 csapatos Serie A 19. helyén esett ki a tavasszal a másodosztályba, Alexander Blessin vezetőedző csapatának első számú gólfelelőse az előző idényben a 31 éves, nyolcszoros olasz válogatott Mattia Destro volt, aki kilenc góllal végzett a házi góllövőlista élén. A Genoa kiszemeltjei között a hírek szerint a 18 éves Wilfried Gnonto is szerepel, a svájci FC Zürich támadója kedden, Magyarország ellen játszotta a második meccsét az olasz válogatottban.   

Neked Ajánljuk