A szerb lapok nem kímélik a Fradit a Crvena zvezda elleni BL-vereség után – Origo

Az európai Crvena zvezdáról és a belgrádi csapat igazi arcáról szólnak a hangzatos címek a szerb sajtóban, ami teljesen érthető, hiszen a szerb bajnok csütörtök este 4–1-re nyert a Ferencváros ellen az Európa-liga H-csoportjában.

„Kanga csillagos éjszakája” – ezzel a címmel indít a legnagyobb példányszámú sportlap, a Szportszki zsurnal a címoldalon, ami egyben jelzi, hogy Kanga amellett, hogy remekül játszott, kétszer is eredményes volt, valamint a címbe igyekeztek beleszőni a csapat nevét is, a Vörös csillagot. A napilap két teljes oldalt, a másodikat és a harmadikat szentelte a Crvena zvezda sikerének. A belső oldalon megjelenő tudósítás a Marakana bombázói címet viseli, utalva arra, hogy Sztefan Mitrovics – miután becsapta Botkát – a léc alá bombázott, de még pazarabb gólt szerzett a légiós Kanga, akinek a találata könnyen lehet, hogy a forduló gólja volt – olvasható a Nemzeti Sport oldalán.

Az, hogy Belgrádban mennyire fáj a Bajnokok Ligája-búcsú, a Szportszki zsurnalban megjelent tudósítás első bekezdéséből is kiderül, ugyanis abban az áll, hogy a Ferencváros legyőzésével él a Crvena zvezda álma, ami nem más, mint a BL kieséses szakaszába kerülés.

Behajtották az összes múltbéli tartozást: a bivalyerős Zvezda kiütötte a Ferencvárost, a magyarok ezt sosem felejtik el” – írja a Novoszti, amely az 1975-ös Kupagyőztesek Európa-kupája elődöntőjére utal, amikor Belgrádban – rekordot jelentő – 110 ezer néző előtt az FTC-nek sikerült 2–2-es döntetlent kiharcolnia, és bejutnia a döntőbe.

Botka endre vezeti a labdát Aleksandar Pesic és Stefan Mitrovic közöttForrás: AFP/Andrej Isakovic

Visszatért az európai Zvezda” – írja a politikai napilap, amely a tudósításában kiemeli Milojevics kiváló taktikáját, aminek köszönhetően a belgrádi csapat magabiztos győzelmet jegyzett. A tudósítás szerint a mérkőzés hőse a két gólt szerző Kanga volt, míg Erakovics minden elismerést megérdemel, mivel remekül irányította a védelmet és Alekszandar Dragoviccsal együtt sorozatban állította meg a Fradi támadásait.

„Felébredt az európai Zvezda” – olvasható a Vecsernje Novoszti napilap összeállításának címében. A tudósítás kiemeli, hogy „a Crvena zvezda szétverte a Ferencvárost, amely a két győzelme után önbizalommal telve érkezett Belgrádba, de haza már üres kézzel ment, és minden bizonnyal azzal a benyomással, hogy egy ilyen Crvena zvezdához még nem nőtt fel.”

„Három góllal veszített a Ferencváros Belgrádban” – írja a Szabad Magyar Szó, amely emlékeztet, hogy az FTC-nek ez volt a második veresége, hiszen pár nappal ezelőtt a Kecskemét ellen is kikapott két góllal.

„A Zvezda legyőzte a Fradit Belgrádban” – írja a Pannon RTV honlapja, amely tudósításának végén kiemeli, hogy a Ferencváros, habár simán kikapott a Crvena zvezdától, továbbra is vezeti a H jelzésű csoportot.

„A Zvezda nagy győzelme, a piros-fehérek Kanga szárnyain legyőzték a Ferencvárost” – írja a Nova portál, amelynek Alekszandar Katai elmondta, hogy ez egy mindent vagy semmit mérkőzés volt a számukra, mivel, ha veszítenek, akkor minden esélyük elúszott volna, hogy tavasszal a kieséses szakaszban folytathassák a szereplésüket. A támadó középpályás szerint ez egy fontos győzelem volt, ám még ennél is fontosabb, hogy visszatértek a helyes útra.

Neked Ajánljuk