A Neymar-üzlet nem az érzelmekről szól, csakis a pénzről – Origo

A nyári átigazolási időszak legrégebb óta húzódó története Neymar Barcelonába való visszatérése. A világ legdrágább játékosa már megbánta, hogy két évvel ezelőtt a Paris Saint-Germainhez szerződött, most szeretne újra Lionel Messi oldalán játszani. Leonardo, a PSG júniusban kinevezett sportigazgatója a Le Parisiennek elmondta, a brazil szupersztár távozhat, de csak akkor, ha jó ajánlat érkezik érte.

A Paris Saint-Germain hivatalos közleményben tudatta, hogy Neymar a megbeszéltek ellenére nem jelent meg a csapat edzésén. A nyári szünetet követően a Barcelonába vágyó Neymarnak hétfőn kellett volna megjelennie először a PSG tréningjén, ám erre hiába vártak a párizsi csapatnál, a brazil klasszis nem érkezett meg.

Neymar – aki a vasárnap este lelátón ünnepelte a brazil válogatott Copa América győzelmét – mindenáron szeretne visszatérni Barcelonába, ennek érdekében bármit hajlandó lenne megtenni, de azért arra talán a PSG-nél sem gondoltak, hogy így fog nyomást gyakorolni a klubra.

Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatójaForrás: AFP/Bertrand Guay

Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója elmondta, Neymar távozhat Párizsból, és várják érte az ajánlatokat.

„Mindenki tudja, hogy Neymar távozni akar, de a futball világában előfordul, hogy mondasz valamit, aztán másnap megtörténik az ellenkezője. Ez hihetetlen, de így van. Beszéltünk Neymar képviselőjével, a helyzet egyértelmű. Még hároméves szerződése van velünk, és még nem kaptunk ajánlatot érte, így nem beszélhetünk semmilyen konkrétumról” – mondta Leonardo a Le Parisiennek, aki a kinevezését követő első interjúban leszögezte, Neymar távozhat, ha a PSG megfelelő ajánlatot kap érte.

„Egyelőre nem tudjuk, melyik csapat szeretné megvásárolni, és azt sem hogy milyen áron. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez az üzlet nem születethet meg egy nap alatt. Ez nem az érzelmekről szól, hanem csakis pénzkérdés” – tette világosság a helyzetet Leonardo.

A brazil sportigazgató elmondta, a PSG olyan játékosokra építkezne, akik nagyot akarnak alkotni a klub színeiben. Nincs szükség olyan focistákra, akik fejben máshol vannak.

Neymar a PSG egyik legnagyobb értékeForrás: AFP/Juan Mabromata

Végezetül Leonardo megerősítette, hogy a Barcelona valóban puhatolózik a Neymar-ügyben, de konkrét tárgyalás még nem volt a két klub között.

Hétfőn este a játékos édesapja – aki egyben az ügynöke is – megszólalt a Fox Sports televíziónak. Elmondta, hogy a Neymar Intézet elnevezésű jótékonysági szervezet vezetőjeként tevékenykedik ezekben a napokban, a programja egy évre ismert és tervezett. Kijelentette, hogy a fia jövő hétfőn kezdi meg az edzéseket a párizsi csapatnál.

Neked Ajánljuk