A német kézilabda-kapitány bírálta a magyar kormány LMBTQ-ellenes politikáját – Mandiner.hu

Johannes Gollát „emberként és sportolóként” aggasztja, hogy elutasítják a homoszexualitást, nyilatkozta a sportoló a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung interjút közölt Johannes Golla kézilabdakapitánnyal, aki az Európabajnokságnak otthont adó Magyarország ellentmondásos politikájáról is kifejtette a véleményét. Orbán Viktor LMBTQ-ellenes politikájával tisztában van Golla, és „emberként és sportolóként” aggasztja, hogy a homoszexualitást elutasítják. Ugyanakkor hozzátette, hogy a kézilabdázók és ő mint csapatkapitány nem tudják befolyásolni a magyar politikát, de támogatja a sokszínűséget, és azt, hogy „mindenki az lehet, aki lenni akar”.

Golla kiemelte, hogy ez a csapatsportban is nagyon fontos, hiszen mindenki csak akkor tud teljesíteni, „ha szabadnak érzi magát”. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a labdarúgóknak, hanem „nekünk, kézilabdázóknak is ki kell mondanunk a véleményünket, ahol csak lehet, és példát kell mutatnunk”. 

(Fotó: Johannes Golla a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém – SG Flensburg-Handewitt mérkőzésen, a német csapatban a Veszprém Arénában 2021. október 21-én. MTI/Vasvári Tamás)

Neked Ajánljuk