„A költségvetési-botrány nemcsak a Red Bullnak rossz, hanem minden Forma-1-es csapatnak” – Motorsport.com – HU

Az FIA hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a Red Bull kisebb szabálysértést követett el a 2021-es szezonban a költségvetési sapkát illetően, ami azt jelenti, hogy kevesebb mint öt százalékkal túllépték a maximálisan elkölthető összeget.

Arról egyelőre nem született döntés, hogy milyen büntetést kap ezért a Milton Keynes-i alakulat, egyesek szerint példát kellene statuálni velük és komoly szankciókat hozni ellenük, míg mások úgy vélik, hogy enyhe büntetésre számíthatnak.

„Nagyon nehéz lesz megfelelő büntetést találni, de el tudom képzelni, hogy pontokat vonnak le tőlük“ – nyilatkozta a Servus TV-nek Christian Danner, korábbi Forma-1-es pilóta.

Még több F1 hír:

„Ez igazán rossz minden érintett számára. Az F1-es csapatok igyekeznek maximalizálni a nyereségüket, de ez csak akkor garantálható a következő években, ha betartják a költségvetési plafont. Ellenkező esetben visszatérünk oda, ahol évekkel ezelőtt tartottunk“ – vélekedett a német.

Ezzel együtt Danner úgy gondolja, hogy Max Verstappen a 2021-es és a 2022-es bajnoki címet is maximálisan megérdemelte. „Tavaly persze Hamilton is megérdemelte volna, de ezúttal nem. Max idén bármilyen körülmények között csúcsteljesítményt hozott“ – fogalmazott az egykori versenyző.

 

Miután az FIA a Japán Nagydíjon öt másodperces időbüntetéssel sújtotta Charles Leclerc-t jogosulatlan előnyszerzés miatt, a monacóinak át kellett adnia Sergio Pereznek a második helyét, ez is közrejátszott abban, hogy Verstappen bebiztosította világbajnoki címét.

Sokan kritizálták a versenyirányítás döntését, mondván túl gyorsan hoztak ítéletet és ezzel a hollandnak kedveztek, de Danner nem ért egyet ezekkel az állításokkal. „Minden alkalommal nyafog valaki, de a szabálytalanság egyértelmű volt, ezt mindenki láthatta. Természetesen meg kellett büntetni Charles-t“ – szögezte le.

Perez „ennél rosszabb” dolgot évek óta nem látott a Forma-1-ben

megosztás

hozzászólás

Neked Ajánljuk