A Ferrari videója leleplezte a Verstappennek beszóló Hamiltont – Racingline

Az Osztrák Nagydíj paddockjában Charles Leclerc és Lewis Hamilton között zajló párbeszédet csípett el a Ferrari, amiben utóbbi elismeri, rajta múlt, hogy nem ismétlődött meg a közte és Max Verstappen között történt tavalyi silverstone-i baleset.

Lewis Hamilton az idei Brit Nagydíjon kísértetiesen hasonló szituációba került Charles Leclerc ellen a Copse-kanyarban, mint amilyenben tavaly, Max Verstappennel volt része, ám míg egy évvel korábban ütközés lett a csata vége, addig az idén a Ferrari és a Mercedes gond nélkül elfért a gyors jobbosban.

A hétszeres világbajnok nem is mulasztotta el megjegyezni, hogy Leclerc mennyivel okosabban versenyez, mint Verstappen, amit az is bizonyít, hogy probléma nélkül átjutottak a Copse-on. Persze a holland pilóta reakciója sem maradhatott el: gúnyosan megjegyezte, hogy mennyire pozitív, ha valaki 37 évesen is tud tanulni, és képes eltalálni a kanyarcsúcspontot.

Verstappen ezzel arra célzott, hogy az ő és Hamilton 2021-es ütközését szerinte – és nem mellesleg a felügyelők szerint is – az okozta, hogy a hétszeres világbajnoknak hiába lett volna helye a Red Bull mellett a kanyarban, ő szélesebben fordult annál, mint ahogy kanyarodhatott volna. Ezért is volt furcsa Hamilton idei megjegyzése arról, hogy Leclerc ellen „egyértelműen más volt, mint amit tavaly tapasztaltam”, mert az egyetlen dolog, ami másként zajlott, az az ő viselkedése, hiszen a Ferrari ellen jóval szűkebben, a kerékvetőn kanyarodott el.

Ám ezt – noha a napnál is világosabb volt – csak a külső szemlélők állapíthatták meg, Hamilton erre nem tért ki. A Ferrari azonban az Osztrák Nagydíj után közzétette szokásos, színfalak mögötti eseményeket feldolgozó videóját, amelynek egyik jelenetében Leclerc és Hamilton beszélgetnek az ausztriai paddockban. Noha nem voltak bemikrofonozva, a Mercedes pilótáján pedig maszk volt, így is tisztán kivehető, hogy a silverstone-i párharcuk a téma, Hamilton pedig a következőket mondja, miközben kezével imitálja is az elhangzottakat: „Úgy voltam vele, hogy »baszki, nem akarlak megpöckölni és kiütni«”.

Ez alapján pedig kijelenthető, hogy – ellentétben azzal, amit Hamilton korábban állított –, leginkább rajta múlt, hogy nem ismétlődött meg más szereposztásban a tavalyi baleset, és Leclerc nem jutott az elemi erővel a védőfalnak csapódó Verstappen sorsára.

– Hirdetés –
Neked Ajánljuk