22:28 Gyász: 59 éves korában elhunyt az olimpiai és világbajnok Zlatko Saracevic – Nemzeti Sport

A horvát sportsajtó egybehangzó beszámolója szerint 59 éves korában elhunyt Zlatko Saracevic, olimpiai és világbajnok kézilabdázó, a Podravka Koprivnica női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Az olimpiai és világbajnok Zlatko Saracevic (elöl) 59 éves korában elhunyt (Fotó: Földi Imre)

A beszámolók szerint a horvát élvonalbeli bajnokság vasárnap esti rangadója – amelyen Zlatko Saracevic csapata, a Podravka Koprivnica 32–29-re legyőzte a Lokomotiva Zagrebet – után az edző az együttes kapusát, Barbara Stancint fuvarozta haza, ám egy közlekedési lámpánál rosszul lett. A kiérkező mentők 40 percig próbálkoztak az újraélesztéssel, ám nem jártak sikerrel, a szakember 59 éves korában elhunyt. Sajtóhírek szerint szívinfarktus okozhatta a halálát.

Saracevic 2000 és 2002 között a Veszprém játékosa is volt (a magyar csapattal két bajnokságot és egy Magyar Kupát nyert, valamint Bajnokok Ligájában és az EHF-kupában is ezüstérmet szerzett), a jugoszláv válogatottal 1986-ban világbajnoki aranyérmet szerzett, míg a horvát nemzeti csapattal 1996-ban olimpiát nyert. Edzőként többek között asszisztensként dolgozott a horvát férfiválogatottnál, majd vezetőedzőként a PPD Zagreb férficsapatánál is. A kaproncai női együttes irányítását 2018-ban vette át, a csapattal bajnoki címet és kupát is nyert.

Az 1961-ben született Saracevic a jugoszláv és a horvát válogatott mellett a bosnyák nemzeti csapat mezét is magára öltötte játékos-pályafutása során. Légiósként Magyarország mellett Franciaországban is játszott.

Neked Ajánljuk