Zelenszkij felesége: A mi családunkat is szétszakította a háború – Mandiner

Az elnöki pár a háború kezdete óta mindössze kétszer mutatkozott együtt a nyilvánosság előtt.

Interjút adott Volodimir Zelenszkij hivatalba lépésének harmadik évfordulója alkalmából Olena Zelenszka, az ukrán first lady. A háború kezdete óta mindössze másodszor voltak egy helyen láthatók az évfordulóra készült tévéműsorban – idézte a BBC-t az rtl.hu.

Zelenszka arról is beszélt:

senki sem veheti el tőle a férjét, még a háború sem.

Ennek ellenére az invázió kezdete óta ritkán látják egymást biztonsági okok miatt. Ugyanúgy elszakadtak egymástól, ahogy számos ukrán család, és nagyrészt csak telefonon tudják tartani a kapcsolatot – írta a portál a Telex cikkére hivatkozva. 

Az ukrán first lady humanitárius ügyekkel és a gyerekek segítésével foglalkozik

Zelenszka felidézte február 24-ét, az invázió kezdetét is: ekkor hajnalban ébredt fel a kintről hallatszódó zajra. Férje a másik szobában állt, és amikor megkérdezte tőle, mi történt, az elnök csak annyit mondott: „elkezdődött”.

Korábban az rtl.hu arról számolt be: míg az ukrán elnök a harcokra összpontosít, felesége humanitárius ügyekkel és az ukrán gyerekek segítésével foglalkozik. A first lady ekkor arról beszélt: a háború előtt indították el az iskolai étkeztetés reformját, hogy egészségesebb és ízletesebb ételeket kapjanak a gyerekek,

most viszont már arról van szó, hogy egyáltalán jusson nekik étel, és nem a gyerekek egészséges életmódjával törődnek, hanem azzal, hogy megmeneküljenek

– hangsúlyozták.

Az interjút alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Neked Ajánljuk