Vona: A Gyurcsány-faktort továbbra sem szabad lebecsülni – Mandiner

Ezen a héten sem kímélték az ellenzéki összefogás szereplőit az Öt című műsor vendégei.

Az ATV péntek esti vitaműsorában, az Ötben a résztvevők lassan három héttel az április 3-i választás után is arra keresték a választ, hogy a baloldalon ki hibás igazán a történelmi verségért.

Megkerülhetetlen volt Gyurcsány Ferenc, akiről már az ellenzéki szavazók háromnegyede is úgy gondolja, hogy a visszavonulása elősegítené a kormányváltást. De a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter és Jakab Péter Jobbik-elnök is szóba került annak kapcsán, hogy mit tud a személyükkel kezdeni a baloldali tábor.

Gyurcsány folyamatos felemlegetésére Hont András, az Átlátszó újságírója úgy reagált:

Lássuk már be végre, hogy ezt a választást nem Gyurcsány Ferenc veszítette el.”

Majd azzal folytatta, hogy reagált Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítójának korábbi gondolatára, miszerint a „Gyurcsány-faktor” komoly problémákat okoz.

Hont szerint ez a kérdés 2014-ben volt releváns. Majd rámutatott arra, hogy „végtelen gyávaságot érez a gyurcsányozásban”. A publicista szerint a volt miniszterelnök folyamatos előrángatása csak arra jó, hogy

ne kelljen szembenézni a valós problémákkal a baloldalon.

Vona Gábor az elhangzottakra azt felelte, hogy véleménye szerint három felelőse volt a bukásnak: „Gyurcsány Ferenc teremtette meg a hendikepet, Jakab Péter eltüntette a Jobbik szavazóit, Márki-Zay Péter pedig borzalmas kampányt csinált.”

Vona a válaszát azzal zárta, hogy a „Gyurcsány-faktort továbbra sem szabad lebecsülni”. Hiszen a Fidesz mindent megmér. Erre volt bizonyíték az, hogy „mind Karácsony Gergelyt, mind Márki-Zay Pétert Gyurcsány Ferenccel támadták” – hangsúlyozta a Jobbik egykori elnöke.

Nyitókép: képernyőfotó

Neked Ajánljuk