Vlagyimir Putyin elárulta, miért támadták meg Kijevet – Index.hu

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója szerint az orosz társadalom fokozatosan mondott le a választójogáról, és a 2010-es, 2011-es tüntetések is hiábavalók voltak, mivel nem értek el vele változást. 

Ezt a szörnyet maga a társadalom szülte. Ez a szörny halálba küldi a polgárait, és az emberek többségét szegénységben is tartja 

– mondta a Telexnek adott interjújában Podoljak. A tanácsadó kiemelte, „Ukrajna és Európa fizeti meg a putyini rendszer következményeit, mindezt azért, mert az orosz társadalom nem védte meg a demokráciáját”.

A politikus egyébként Alekszandr Lukasenkáról, Belarusz elnökéről is hasonlóan vélekedik, valamint több más európai kormányról, akik „támogatták az Oroszországgal való gazdasági együttműködést, és lemondtak arról, hogy a szénhidrogént több forrásból szerezzék be”.

Mindez együtt vezetett el a helyzethez, amellyel ma szembesülünk

– véli Podoljak. Arról pedig, hogy Putyin bevetné-e az atomfegyvert, azt nyilatkozta, az orosz fél ilyen fenyegetéseit egyelőre nem veszik komolyan, mivel ha Oroszország bevetné az atomfegyvert, akkor ez az atomfegyver korlátozásáról szóló megállapodás lényegét tagadná meg.

Neked Ajánljuk