Visszavágott a finn kormány az országot leszólni próbáló Kovács Zoltánnak – hvg.hu

A Twitteren reagált a finn külügyminisztérium európai ügyekért felelős szóvivője Kovács Zoltán blogbejegyzésére, amelyben arról igyekezte meggyőzni olvasóit: Finnországban nem is olyan jó az élet, mint ahogy igyekeznek beállítani. Kovács írása láthatóan a kormányzati kommunikációs stratégiába illeszkedik bele, amely amiatt indul el, hogy Helsinki, az EU soros elnökeként világossá tette, az eddigieknél keményebben lép fel a jogállamiságot megsértő tagállamok ellen. (Értsd: folytatódik a Magyarország elleni, 7. cikk szerinti eljárás és a következő hétéves költségvetésnél is nagyobb szerepet kap az az alapelv, hogy fellépjenek a csalások ellen.)

Ville Cantell tehát elolvasta Kovács bejegyzését, és ennyit írt a Twitteren:

“Higgadt fej és erős kéz. Mivel Finnország a féléves EU-elnöksége idején a jogállamiság és a közös értékek tiszteletben tartását igyekszik erősíteni, természetes, hogy megpróbálnak hitelteleníteni minket. Ez nem töri meg az elhivatottságunkat, ami pedig minket illet: a múltban rendre bizonyítottunk.”

Az utolsó mondat arra utal, hogy Finnország mind a jogállamiság, mind a sajtószabadság terén a világ leginkább elismert államai közé tartozik. Szemben Magyarországgal.

Neked Ajánljuk