Világ: Megtalálták a ciprusi rém utolsó áldozatát is – hvg.hu

A sorozatgyilkos a hatéves lány holttestét is egy Nicosiához közeli bányatóba rejtette.

Megtalálták a hatóságok Sierra Grace holttestét, amelyet lepedőbe bugyolált és kötéllel egy betontömbhöz erősített gyilkosa, mielőtt az egykori rézbánya területén fekvő Memi-tó nádasába rejtette volna. Hat méter mélyről emelték ki.

Megtalálása két hónapig tartó keresésnek vetett véget, a lány pontos helyét végül maga a gyilkos mutatta meg a rendőröknek szerdán.

Nikosz Metaxasz hivatásos katonatiszt hét ember megölését vallotta be április 25-én, áldozatai Cipruson dolgozó külföldi nők, illetve lányaik. Az utolsóként megtalált Fülöp-szigeteki kislány édesanyját ugyancsak megölték, az ő holttestének április 14-i véletlen megtalálása egy elárasztott bányaaknában indította el a nyomozást, amely a földközi-tengeri szigetország első sorozatgyilkosságának felgöngyölítéséhez vezetett.

A rendőrség szerint nincs bizonyíték, amely arra utalna, hogy a 35 éves férfi bárki mást is megölt volna elismert hét áldozatán kívül, mégis igyekeznek felkutatni mindazokat, akikkel a gyilkos kapcsolatba került az interneten. Metaxasz több áldozatával is chatszobákban ismerkedett meg.

A férfi áldozatainak többsége Fülöp-szigeteki volt, de akadt köztük egy nepáli és egy román nő, utóbbinak a gyermeke is. Legtöbbjük bőröndbe gyömöszölt holtteste egy másik, mérgező vizű bányatóból került elő, a nepáli nő tetemét egy katonai lőtér kiszáradt kútjában találták meg.

A román áldozatokat, a 36 éves Livia Florentina Buneát és nyolcéves kislányát, Elena Nataliát csütörtökön temetik el egy Nicosiához közeli faluban. A gyilkosságsorozat az ő megölésükkel kezdődött 2016 szeptemberében.

A ciprusi kormány közölte, hogy magára vállalja az összes áldozat búcsúztatási és temetési költségeit.

A gyanúsítottat várhatóan pénteken állítják bíróság elé.

A Cipruson példátlannak számító bűnügybe belebukott az igazságügyi miniszter és a korábbi rendőrfőnök is, akiket nemtörődömséggel vádolnak sokan. A bírálók szerint azért nem vizsgálták ki tisztességesen a bejelentett eltűnési ügyeket, mert Cipruson munkát vállaló külföldi nőkről, a társadalom peremén élő emberekről van szó.

Neked Ajánljuk