Világ: Biden: Nézzék csak, mi történt Magyarországon! | hvg.hu – hvg.hu

Belarusz, Lengyelország, Magyarország, meg a világ összes banditája. Izgalmas lesz, ha Bident elnökké választják.

Trump vs. Biden – amerikai elnökválasztás 2020

November 3-án rendezik az elnökválasztást az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánusok és a demokraták előválasztásának eredménye alapján Donald Trump jelenlegi államfő kihívója Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke lesz. A kiélezett hangulatú kampányt és az elnökválasztás további fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

Ellenfele, Donald Trump amerikai elnök külpolitikáját is kritizálta az elnökjelölti tévévita második fordulója helyett szervezett beszélgetésen Joe Biden demokrata párti politikus.

A kihívótól azt kérdezte egy választó, hogyan értékeli Trump külpolitikáját. Biden elismerte az arab–izraeli békefolyamat haladását, más témákban viszont élesen kritizálta az elnököt – az elrettentő példák között Magyarországot is említve.

Irán közelebb került az atombombához, Észak-Korea még több atomfegyverrel és rakétával rendelkezik; a NATO megroppant, Kína egyre agresszívabb – sorolta Biden. Említette Oroszország ellenséges lépéseit, majd arról beszélt, hogy világszerte erősödnek a totalitárius rendszerek.

Nézzék, mi történik Belaruszban, Lengyelországban és Magyarországon! – mondta Biden, majd kijelentette,

az elnök keblére öleli a világ összes banditáját.

Orbán szeptemberben már letette voksát Trump mellett, amikor levélben fejezte ki reményét, hogy az amerikai elnök elnyeri az újrázás lehetőségét. „Személy szerint azt várom, hogy a jövőben is folytathatom Önnel a közös munkát” – írta akkor a miniszterelnök. Erre egyébként jelenleg kevés az esély, Biden minden mérés szerint győzelemre áll.

Neked Ajánljuk