Videón, ahogy összeomlik egy kilencemeletes épület egy része Mikolajivban – Mandiner

Eddig három halottról és huszonkét sebesültről érkezett jelentés.

Orosz lövedék csapódott be a dél-ukrajnai Mikolajivban, a megyei kormányzói hivatal épületébe, eddig három holttestet emeltek ki a romok alól – jelentette az ukrán katasztrófavédelmi szolgálatra hivatkozva az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A szolgálat hozzátette, hogy a halálos áldozatok mellett 22-en sérültek meg, közülük 18-at a romok alól mentettek ki. A becsapódástól a kilencszintes épület az elsőtől a kilencedik emeletig összeomlott egy részen, de tűz nem keletezett.

A mentést végzők tovább kutatnak túlélők és holttestek után.

Az épület összeomlásáról készült videót alább tekintheti meg:

Az orosz hadsereg továbbra is támadja az ukrán városok lakónegyedeit

Az Infostart cikkében arra is kitért, hogy a kijevi vezérkar napi helyzetjelentésében azt emelte ki, hogy az orosz hadsereg továbbra is támadja ukrán városok lakónegyedeit és polgári infrastruktúráját, utóbbiból elsősorban üzemanyagraktárakat vesz célba. Az utóbbi napokban az ország nyugati részében ért találat több üzemanyagraktárt.

„A nemzetközi humanitárius jogot megsértve, Kijev, Zaporizzsja, Csernyihiv, Herszon és Harkiv megyék megszállt településein

az orosz erők terrorizálják a helyieket: lakóházakat ágyúznak, civileket kergetnek el vagy ejtenek túszul, lopnak és fosztogatnak” 

állította jelentésében a vezérkar.

Az ukrán fegyveres erők sikereiről számoltak be

Hozzátették, eközben az ukrán fegyveres erők keleti, délkeleti és északkeleti irányban folytatják a védelmi műveleteket,

„sikeresen visszatartják az ellenséget, bizonyos területeken sikeres ellentámadásokat hajtanak végre”.

Mint elmondta: „egyebek mellett Donyeck és Luhanszk megyékben az ukrán erők hét ellenséges támadást vertek vissza, 12 harckocsit, 10 gyalogsági harcjárművet és 3 egyéb katonai járművet semmisítettek meg”.

Nyitóképen ukrán katonák és tűzoltók az orosz légitámadásban megsemmisült helyi kormányépület romjai előtt.
Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

Neked Ajánljuk