Verstappen részleteket árult el a nagy hibájáról – ORIGO

Lando Norris előzése közben csúszott ki, ami miatt az utolsó helyről kellett visszakapaszkodnia. Csak egy helyet javított a rajtpozíciójához képest Szingapúrban.

Eseménydús versenye volt Max Verstappennek Szingapúrban, miután a Red Bull időmérőn elkövetett számolási hibája miatt csak a 8. helyről indult. A célig csak egy pozíciót javított ehhez képest, de állt jobban és sokkal rosszabbul is menet közben.

A rajtnál több pozíciót bukott, majd csak keservesen tudott előzni, Fernando Alonsón nem talált fogást egészen a kieséséig. „Ahogy felengedtem a kuplungot, lefulladt a motor. Meg kell vizsgálnunk, miért történt – mondta. – Utána próbáltam előzni, de megakadtam, tulajdonképp egy vonatba kerültem. Mindenki gumija bemelegedett, onnantól nehéz volt követni más autókat. „Néhányszor szerencsénk volt azzal, hogy mások hibáztak. Az 5. helyen álltam, amikor megtámadtam Lando [Norrist].”

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Getty Images,/GETTY IMAGES/Clive Mason

Ez volt az a pillanat, amikor rosszra fordult a versenye, mert egy kemény fékezéssel tönkretette a gumijait és a kerékcsere miatt visszaesett az utolsó helyre.

„Ahogy mellé értem, fékeztem, de nem későn. Ekkor leért az autó alja, ezzel ma sokat küzdöttünk, ráadásul az ideális ív mellett bizonyára még egyenetlenebb a pálya.”Ahogy a fékre léptem, az első kerekek megemelkedtek és egyenesen csúsztam tovább.„Kereket kellett cserélni a vibráció miatt, és az utolsó helyről zárkóztam vissza pontszerzőnek.”

Verstappen esélyei ettől függetlenül megvannak rá, hogy a jövő heti Japán Nagydíjon bebiztosítsa a második bajnoki címét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Neked Ajánljuk