Újabb történelmi mélyponton a forint az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben – hvg.hu

Gyenge kezdés után erős visszaeséssel folytatta a keddet a forint, a reggeli órák 425–426-os árfolyama után kicsivel déli 12 után jött egy hirtelen, nagy szakadás, és egy lendülettel egészen 428,6-os szintig gyengült a magyar fizetőeszköz az unióssal szemben. Ez újabb történelmi mélypont a hétfői, 428,2 után.

A leggyengébb pillanatokat halvány megnyugvás követte, de a cikk írásának pillanatában még tényleg nem lehet értelmezhető visszaerősödésről beszélni, a 428,2-t kerülgeti az euróárfolyam.

Ugyanekkor a dollárral szemben is meglett az újabb történelmi mélypont, a forint hétfőn még csak alulról nyaldosta a 442-t, kedd dél után nemsokkal át is törte ezt a szintet. A cikk írásakor épp visszakapaszkodott, de ez esetben sem meggyőzően: 441,7-es szinten áll.

A svájci frankkal szemben is új negatív rekordot állított fel a forint, dél környékén az alpesi ország fizetőeszközének egy egységéért már 442,4 forintot kellett adni. A korábbi mélypont itt 441,1 volt.

Frissítés: Nem sokkal délután kettő előtt megint új mélypontok jöttek el: az eurónál ez a 428,9-es szintet jelentette, a svájci franknál pedig a 443-asat. A dollár esetében ugyanekkor nem jött új mélypont, a cikk frissítésekor a forint a 441-es szintet kerülgeti az USA fizetőeszközével szemben.

Frissítés 2: Később sem állt meg az esés: négy óra körül egy euróért már 429,6, egy dollárért ugyanekkor 442,9 forintot is elkértek, a svájci frank árfolyama pedig egészen 444-ig romlott.

Neked Ajánljuk