Trükkösen maradna a Coca Cola az orosz piacon – Mandiner

Az új termék neve Dobry Cola. A Dobry eddig gyümölcslé márka volt, de a Coca-Cola HBC jelezte, hogy vizsgálja a meglévő helyi márkák bővítését – írja a Portfolio.

A Coca Cola HBC – azok után, hogy az év elején a Coca-Cola Co. leállította termékeinek gyártását és értékesítését – megkezdte egy helyi kóla, a Dobry Cola gyártását Oroszországban – írja a Reutersre hivatkozva a Portfolio. Az új termék neve Dobry Cola. A Dobry eddig gyümölcslé márka volt Oroszországban, de a Coca-Cola Co.-tól különvált Coca-Cola HBC a hónap elején már jelezte, hogy vizsgálja a meglévő helyi márkák bővítését.

A Coca Cola HBC próbálja az ügyletet a globális cégtől teljesen függetlennek láttatni: közleményében jelezte, a Dobry Cola nem áll kapcsolatban a Coca-Cola termékkel vagy a Coca-Cola Co-val. Annyiban helytálló ez az értelmezés, hogy úgy tűnik, a HBC nem vesz sem kész terméket, sem koncentrátumot a Co-tól, hanem saját recept alapján készítik a Dobryt. Viszont a Coca-Cola Co. 23 százalékos részesedéssel rendelkezik a Coca-Cola HBC-ben.

Nyitókép: A Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC), az amerikai The Coca-Cola Company, a világ egyik legnagyobb alkoholmentes üdítőital- és szirupgyártója palackozó partnerének üzeme Dunaharasztiban a Némedi út 104. szám alatt. Fotónk illusztráció. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Neked Ajánljuk