Több mint duplájára emelték a fizetését, de Orbán szerint nem most van itt az ideje a bérfejlesztésnek – hvg.hu

A miniszterelnök a Kossuth rádióban magyarázta, miért nem emelnek fizetést. Arról nem kérdezték, hogy akkor az ő fizetése miért nőtt 3,5 millió forintra.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

A háború miatt kialakult gazdasági visszaesés is téma volt miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor felidézte a hét eleji parlamenti vitát, amelyben ellenzéki képviselők szerinte hirtelen fizetésemelési igényekkel álltak elő, „20-30-40 százalékokról meg duplázásokról beszéltek”, mert nem értik, hogy milyen nehéz a helyzet. (Az ellenzék tanárok, ápolók, rendőrök és tűzoltók fizetésemelését követelte – a szerk.)

„Én próbálom elmondani ott is meg itt is, hogy háborús helyzet van, és nem támadunk, hanem védekezünk. Nem most van itt az ideje annak, hogy előre tudjunk lépni egyet vagy kettőt, mondjuk fejlesztésekben vagy akár bérkérdésben, most annak van itt az ideje, hogy megvédjük, amit elértünk” – jelentette ki a Kossuth rádióban a miniszterelnök.

Szerinte „a siker, az eredmény ma az, ha nem csúszunk vissza, hanem meg tudjuk vetni a lábunkat, és nem engedjük, hogy a háborús helyzet visszatoljon bennünket a gazdasági fejlettség meg az életszínvonal tekintetében”.

Ahogy akkor megírtuk, az ellenzéki politikusok – köztük a jobbikos Jakab Péter és a momentumos Fekete-Győr András – többek között arról faggatta Orbánt, hogy ilyen infláció és a megélhetési költségek növekedése mellett miért emelték meg az eddig 1,5 millió forintos fizetését 3,5 millióra.

Ezt a kérdést Nagy Katalin, a Kossuth rádió műsorvezetője nem tette fel a miniszterelnöknek.

Neked Ajánljuk