Teljesült Moszkva vágya, sötétségbe borulhat egész Ukrajna – Index.hu

Terrorizmus támogatása miatt indul újabb eljárás a bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij ellen, így a rá kiszabott büntetés akár meg is duplázódhat.

A jelenleg tizenegy és fél év börtönbüntetését töltő aktivista csütörtökön közölte, hogy a hatóságok újabb eljárást indítottak ellene.

Navalnij elmondta, hogy ügyvédei becslése szerint 30 év körüli büntetés várhat rá.

Az új vád valószínűleg a Popular Politics YouTube-csatorna videóihoz köthető, azonban azt a szövetségesei azután indították, hogy ő börtönbe került – közölte a politikus szóvivője.

Az alvilág géniusza vagyok. Moriarty professzor a nyomomba sem ér

– írta Navalnij a Twitteren, ahol ügyvédjei és szövetségesei segítségével továbbra is aktív tud maradni.

„Mindannyian azt hittétek, hogy két évig el voltam szigetelve a börtönben, de kiderült, hogy további bűncselekményeket követtem el. Szerencsére a Nyomozó Bizottság éber volt, és észrevette” – tette hozzá.

A Putyin-rendszert bíráló aktivistát csalásért, a bíróság és a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megsértéséért ítélték börtönbüntetésre – írja az MTI. Szerinte az összes ellene felhozott vád koholmány, és egyetlen céljuk az elhallgattatása. 2020-ban idegméreggel mérgezték meg, amiből Németországban épült fel. Hazatérése után tartóztatták le a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megsértésére hivatkozva.

Neked Ajánljuk