Teljes orosz összeomlás: tucatjával foglalják vissza településeket az ukránok – Menedzsment Fórum

Délen és keleten is visszavonulnak az oroszok, az újabb amerikai segélyre válaszul Oroszország megint közvetlen NATO-orosz összecsapásról beszélt. Reggeli friss háborús hírek.

  • A herszoni és a harkivi fronton is nagy ütemben nyomulnak előre az ukrán csapatok. A déli, herszoni front északi oldalán indított ukrán támadás gyorsan halad előre a Dnyipro nyugati partján, és az ukránok hamarosan már a folyó egyik utolsó megmaradt nagyobb kapacitású átkelőjét, a Nova Khakhova-i gátat is veszélyeztetik. Ha ezt sikerül elfoglalni, vagy akár csak a hagyományos ukrán tüzérség lőtávolába hozni, akkor tovább súlyosbíthatják a folyó nyugati partján védekező orosz erők utánpótlását. Az ukrán sikereket orosz források is elismerték.
  • Jelentős területeket vesztettek a megszálló orosz erők a harkivi-luhanszki fronton is, az ukránok az Oszkil-folyó térségében, Kupjanszknál is fontos pozíciókat szereztek meg, illetve a limani siker után már Liszicsanszkot is veszélyeztetik.
  • Volodomir Zelenszkij keddi üzenetében arról beszélt, hogy az ukrán erők „régiók tucatjait” szabadították fel az elmúlt napokban.
  • Az események újra felvetik annak a lehetőségét, hogy a katasztrofálisra fordult hadi helyzetre válaszul Vlagyimir Putyin parancsot ad taktikai nukleáris fegyver bevetésére. A Fehér Ház viszont úgy nyilatkozott, hogy hírszerzési értesüléseik szerint egyelőre ez nem várható, a moszkvai üzenetek csupán „nukleáris kardcsörtetésnek” minősülnek. Egy magát megnevezni nem kívánó diplomáciai forrás is arról beszélt, hogy a NATO egyelőre nem adott ki figyelmeztetést orosz nukleáris fegyverek várható bevetésével kapcsolatban.
  • Az Egyesült Államok újabb, több száz millió dolláros katonai segélycsomagot állított össze Ukrajnának. A hírre reagálva Oroszország washingtoni nagykövete úgy nyilatkozott, hogy ez „veszélyezteti Oroszország stratégiai érdekeit”, és az újabb csomag már azzal fenyeget, hogy közvetlen összecsapásnak minősülhet a nyugat és Oroszország között.
  • Újraindíthatják a zaporizzsjai atomerőművet. Az erőművet üzemeltető Enerhoatom vállalat vezetője arról beszélt, hogy kettőt újraindítanának a leállított blokkok közül. A lépés a télre való felkészülést szolgálná, mivel a beköszöntő fagyok károsíthatnák az erőmű biztonsági berendezéseit, ha nincs megfelelő fűtése a létesítménynek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

Neked Ajánljuk