Támadnak az ukránok? Robbanások voltak hajnalban az orosz Belgorod városában – Mandiner

Ukrán harci gépek támadták az orosz várost az ukránok szerint.

Két robbanás is történt hétfő hajnalban az Ukrajnával határos dél-orosz régióban, Belgorodban – írja a Sky News híre alapján az Index. Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó közösségi oldalán megjelent beszámolója szerint a robbanásoknak nincsenek áldozatai, és egyelőre a keletkezett károkról sem adott hírt. A kormányzó szerint előző nap, vasárnap egy helyi katonai létesítményben volt tűz és robbanás, amiben egy ember megsérült, illetve hét környékbeli otthonban keletkeztek károk.

Meg nem erősített ukrán bejegyzések szerint hétfőre virradóra ukrán harci gépek támadták az orosz várost,

írja a 444. A következő videón állítólag éppen infravörös megtévesztő eszközt engednek el az ukrán bombázók. Ezek arra valók, hogy eltereljék a repülőkre kilőtt, az infravörös tartományban látó hőkövető légvédelmi rakétákat, írják.

A hétvégén

az ukránok szerint fokozták szórtványos ellencsapásaikat orosz területen.

Kurszk mellettt valamitől hirtelen összeomlott egy vasúti híd és a ma hajnali robbanások előtt vasárnap a belgorodi repteret érte állítólag támadás, akkoriban, amikor Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök gépe leszállt ott. Az orosz fél egy hónappal ezelőtt azzal vádolta Ukrajnát, hogy helikoptertámadást hajtott végre egy belgorodi üzemanyagraktár ellen, illetve hogy környékbeli katonai létesítményeket és falvakat lőtt. Az ukrán fél ezt akkor tagadta, írja a 444.

(Via Guardian, Twitter, 444)

Kép forrása: Twitter

Neked Ajánljuk