Szombathy Pál: Néhány szó a hosszúnadrágos vébéről – Mandiner

Egyszerűen nem kellett volna ilyen közegnek vébé-rendezést odaítélni.

„(Néhány szó a hosszúnadrágos vébéről)

Eltekintve attól, hogy Francesco Totti a legkedvesebb labdarúgóm, s nekem is nagyon hiányoznak az olaszok a ma kezdődő katari világbajnokságról, sajnos vannak itt jóval nagyobb bajok Roberto Mancini válogatottjának balfékségénél, melyek miatt én biztosan csak félszívvel kezdek bele ebbe a tornába:

Először is, ki hallott már hosszúnadrágos labdarúgó vébéről? Kézilabda oké, de focivébé télen, a bajnoki szezont megszakítva, kabátban, sötét utcákon dideregve? Ez önmagában, alapból egy értékcsökkentő vicc számomra, a focivébé ugyanis nyári műfaj, teraszokon terjedő, sörsátrak alatt tomboló közösségi esemény – és bocs, nem boldogít, hogy más földrészeken meg így lesz ideális, mert a futballpiac centruma (ezer más dologgal ellentétben) máig Európa maradt.

És akkor itt a sör: úgy fest, ez egy VIP-vébé lesz, sör a stadionokban csak a döntéshozói páholyokban engedélyezett, szurkolóknak nem, Katar eleve korlátozó szabályokkal rendez vébét, de egyetértek azokkal, akik szerint ezeket tiszteletben lehet/kell tartani: egyszerűen nem kellett volna ilyen közegnek vébé-rendezést odaítélni.”

Nyitókép: Képernyőfotó

Neked Ajánljuk