Steve Cortes: Volodimir Zelenszkij egyre inkább felfedi valódi természetét – Mandiner

Donald Trump korábbi tanácsadója szerint a Biden-kormányzat kezdi felismerni Zelenszkij fenntartás nélküli támogatásának hiábavalóságát.

Steve Corates, Donald Trump korábbi kampánytanácsadója a Newsweek hasábjain jelentetett meg egy véleménycikket az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

Volodimir Zelenszkij egyre inkább felfedi valódi természetét.

Az ukrán elnök hónapok óta szüntelenül élvezi az amerikai sajtó és az emberek figyelmét. Most azonban ukrajnai uralmának valósága tagadhatatlanná válik még Amerika leglelkesebb támogatói számára is, akik közül történetesen sokan republikánusok” – kezdi a cikket Corates.

Úgy véli, hogy az elmúlt néhány napban a narratíva érezhetően megváltozott. Szerinte először Thomas Friedman, a New York Times munkatársa „küldött fel egy próbaballont”, amely egyértelmű jelzés a Fehér Ház egyik legmegbízhatóbb gyorsírójától:

„Kedves olvasó! Az ukrán háborúnak még nincs vége. A magánéletben pedig az amerikai tisztviselők sokkal jobban aggódnak Ukrajna vezetése miatt.

Mély bizalmatlanság van a Fehér Ház és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között

– jóval nagyobb, mint amennyiről beszámoltak”.

Corates kifejti: „A Biden-adminisztráció korábban olyan mélyen elkötelezett volt az ukrajnai eszkaláció mellett, mint Lindsey Graham szenátor vagy Ben Stiller színész, de hirtelen a nyugati szárny is kezdi felismerni Zelenszkij fenntartás nélküli támogatásának hiábavalóságát. Úgy tűnik, vannak korlátok, még a washingtoni hadigépezet számára is”.

Nyitókép: MTI

Neked Ajánljuk