Sorra tárják fel az orosz katonák civil áldozatainak sírjait Kijev környékén (VIDEÓ) – Mandiner

Bucsában a polgármester szerint már 403 olyan ember holttestét találták meg, akikkel feltehetően az orosz katonák végeztek a megszállás alatt.

Egyre több ember holttestét találják meg azokban a falvakban, amelyeket az elmúlt egy hónapban megszállás alatt tartott a Kijevet ostromló orosz hadsereg – számol be az Euronews egy döbbenetes videóban. Sárga kérdőjelekkel jelölték meg a helyiek a Kijev melletti Andrijivkában azokat a telkeket, ahol elföldelték az orosz megszállás civil áldozatait. A sírokat az ukránok ásták meg, de a lakosok szerint a kegyetlenkedő orosz katonák ölték meg a bennük nyugvókat. A rendőrség már több sírhelyet is feltárt.

A közeli Bucsában a polgármester szerint már 403 olyan ember holttestét találták meg, akikkel feltehetően az orosz katonák végeztek a megszállás alatt. Az áldozatok azonosítása folyamatosan zajlik. Ukrajnának egyre több állam ajánlja fel a segítéségét a feltételezett háborús bűncselekmények kivizsgálásához. Moszkva az ezekről szóló összes beszámolót álhírnek nevezi.

Nyitókép: Euronews

Neked Ajánljuk