Sokkoló: glória mentette meg a pilótát – videó – Ripost

Vérfagyasztó jelenetet rögzített a kamera a Formula–2-es versenyautók silverstone-i futamán. Dennis Hauger járműve ugyanis a fűre került, és amikor megpróbálta visszaterelni az aszfaltra, megugrott és egyenesen Roy Nissany kocsijának a tetején landolt

Fotó: Youtube

A pilóta életét csak a glóriának nevezett fejvédő mentette meg, a kerék ugyanis pont a fejét érte volna, ha nem akad fönn a másik autó a bukókeretén, aminek a használata 2018 óta kötelező a versenyeken. Bevezetésekor pro és kontra fellángoltak a viták róla, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által elfogadott teljes Glória-rendszer 14 kilót nyom, ami átlagosan fél másodperc lassulást jelent körönként.

A DAMS versenyzőjét mindenesetre most megmentette. Bár Nissany a baleset miatt kénytelen volt feladni a versenyt, de legalább épségben szállhatott ki az autójából.

Nem sokkal később óriási rajtbalesetekkel indult a Formula–1-es Brit Nagydíj: George Russell Williamse felborította a kínai Csou Kuan-jü Alfa Romeóját, amely a feje tetején csúszott, majd hosszú méterek után a gumifalon átpattanva állt meg. A kínai pilótát csak aggasztóan hosszú percek után sikerült kiszedni a balesetet követően, ám végül úgy tűnik, hogy csak az ijedelem volt nagy, a sérülése nem. A futam újraindítása előtti percekben az istállója már azt közölte: semmilyen csonttörése sincs, beszél, kommunikál, vagyis megúszta az évad eddigi legnagyobb balesetét.

Nem járt ilyen szerencsésen a williamses Alexander Albon, akit előbb Sebastian Vettel lökött meg hátulról, majd Esteban Ocon és Cunoda Juki is nekiütközött. A thaiföldi versenyző is eszméleténél maradt, s az eset után őt is a pálya egészségügyi központjába szállították, ám őt további kivizsgálás céljából kórházba vitték.

Neked Ajánljuk