Putyin: Villámgyors csapást mérünk azokra, akik beavatkoznak Ukrajnában – Mandiner

„Oroszország, ha veszély fenyegeti, olyan válaszlépéseket alkalmaz, amelyekkel ellenfelei még nem rendelkeznek” – fogalmazott az elnök.

Ha valaki kívülről be akar avatkozni az ukrajnai háborúba, és stratégiai fenyegetést hoz létre Oroszország számára, „villámgyors csapásra” számíthat – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai szentpétervári törvényhozói tanácskozáson.

Ha bárki kívülről akar beavatkozni az Ukrajnában zajló eseményekbe és fenyegetni akarja Oroszországot, a válaszunk villámgyors lesz

idézi Putyint a Portfolio. Hozzátette: „Oroszország, ha veszély fenyegeti, olyan válaszlépéseket alkalmaz, amelyekkel ellenfelei még nem rendelkeznek”. Azt is mondta, a Nyugat különböző darabokra akarja szétszedni Oroszországot, és azzal vádolta a Nyugatot, hogy konfliktusba sodorja Ukrajnát Oroszországgal.

Putyin megjegyezte, az orosz rubel, a bankrendszer, a közlekedési ágazat és a gazdaság egésze ellenállt a Moszkva ellen bevezetett szankcióknak, és választ ígért az Oroszország elszigetelésére irányuló kísérletekre.

Nyitókép: Alexey Danichev / SPUTNIK / AFP

Neked Ajánljuk