Putyin terrorcselekménynek nevezte a Krími hidat ért robbantást – Portfolio

Putyin elnök szerint az ukránok célja az volt, hogy megsemmisítsék Oroszország polgári infrastruktúrájának egy kritikusan fontos darabját.

Semmi kétség. Ez egy terrorcselekmény, amelynek célja a kritikusan fontos polgári infrastruktúra elpusztítása. Ezt az ukrán különleges szolgálatok tervelték ki, hajtották végre és rendelték meg

– mondta Putyin a Kreml Telegram-csatornáján közzétett videóban.

Az orosz elnök kommentárja a Nyomozó Bizottság vezetőjével, Alekszandr Basztrykinnel folytatott megbeszélésen hangzott el.

A hídon történt robbanásban a hatóságok szerint három ember vesztette életét. Az áldozatok egy közeli autóban ültek, amikor egy teherautó felrobbant – közölték orosz tisztviselők.

Bastrykin szerint a nyomozók megállapították, hogy az állítólag felrobbantott teherautó Bulgárián, Grúzián, Örményországon, Észak-Oszétián és a Krasznodari területen keresztül közlekedett.

A vasúti és közúti átkelőt 2018-ban nyitották meg, és kulcsfontosságú utánpótlási útvonal Oroszország ukrajnai inváziója számára.

Bastrykin szerint orosz és néhány külföldi állam állampolgárai segítették a támadás előkészületeit.

Szombaton Volodimir Zelenszkij elnök esti beszédében elismerte az incidenst:

A mai nap nem volt rossz és többnyire napos volt államunk területén. Sajnos a Krímben felhős volt az idő. Bár meleg is volt

Címlapkép: Shutterstock

Neked Ajánljuk