Putyin szóvivője szerint huliganizmust követett el a nő, aki az orosz közmédia híradójában tiltakozott a háború ellen – 444.hu

Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov is reagált arra, hogy hétfő este az orosz közmédia szerkesztője, Marina Ovszjannyikova egy háborúellenes felirattal, illetve háborúellenes bekiabálásokkal tűnt fel a legnézettebb esti hírműsor élő felvételében.Az esetről készült felvételek bejárták a világsajtót, de Peszkov szerint ez egyszerűen huliganizmus volt. A Kreml szóvivője mellett dicsérte még az Egyes csatorna minőségét, objektivitását és időszerű programkínálatát.

Közben még mindig nem tudni semmit Marina Ovszjannyikov hollétéről: a nő a híradóba történő felbukkanása előtt készített egy felvételt is, amin elmondta, miért döntött úgy, hogy tiltakozni fog. Az eset után őrizetbe vették, és az őt képviselni igyekvő nemes emberi jogi ügyvéd, Pavel Csikov kedd reggeli beszámolója szerint 12 órája nem tudni semmit a hollétéről.

A BBC felidézi, hogy a nemrég elfogadott törvények értelmében Ovszjannyikov súlyos büntetésre, akár 15 évnyi börtönre is számíthat.

Neked Ajánljuk