Putyin szerint a bucsai mészárlás ugyanakkora kamu, mint a szíriai vegyifegyver-bevetések voltak – Mandiner

Az orosz elnök azt is állította, hogy Lukasenka dokumentumokat adott neki, amik arról szólnak: ki hogyan ment Bucsába, hogy a provokációt és a hamisítást megszervezze.

Vlagyimir Putyin ugyanolyan hamisítványnak nevezte a kijevi régióban található Bucsában elkövetett mészárlást, mint amilyen szerinte nemzetközi szervezetek nyilatkozatai voltak a szíriai vegyifegyver-használatról – olvasható a 444.hu cikkében. Az orosz elnök az Aljakszandr Lukasenkával a távol-keleti űrközpontban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta:

„Ami Bucsát illeti. Gyakran beszélek nyugati országokból érkezett kollégáimmal, még mindig. És amikor azt mondják, hogy »Bucsa«, megkérdezem tőlük: »Voltak már Rakkában?« Láttad, hogy ez a szír a város teljesen elpusztult, a földig rombolták felülről amerikai repülőgépek, és ott a holttestek hónapokig a romok alatt hevertek és lebomlottak? Több mint száz embert öltek meg egy esküvőkön egy csapással. Csend. Nem volt ekkora csend, amikor provokációkat szerveztek Szíriában, amikor úgy tettek, mintha az Aszad-kormány vegyi fegyvereket használna. Aztán kiderült, hogy hamisítvány volt. Ugyanez a hamisítás történt Bucsában is.”

Putyin azt is állította, hogy Lukasenka dokumentumokat adott neki, amik arról szólnak: ki hogyan ment Bucsába, hogy a provokációt és a hamisítást megszervezze.

Lukasenka korábban azt állította, hogy ami Bucsában történt, az a britek speciális művelete volt.

Nyitókép: Szergej Iljin / Sputnik / AFP

Neked Ajánljuk