Putyin nőnapi beszéde: sorkatonák nem harcolnak – 444.hu

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, pontban éjfélkor, videóüzenetben köszöntötte az orosz nőket a nemzetközi nőnap alkalmából.

Biztosította őket, hogy sorkatonákat és tartalékosokat az orosz hadsereg nem vet be a harcokban. Azt állította, hogy csak szerződéses katonák kerülnek közvetlen kapcsolatba az ellenséggel.

“Szeretnék azokhoz az anyákhoz, feleségekhez, menyasszonyokhoz és barátnőkhöz szólni, akiknek szeretteik katonák és tisztek a csatában, és különleges katonai művelettel védik Oroszországot. Tudom, hogy mennyire aggódnak a szeretteikért. Büzskék lehetnek rájuk, ahogy az egész ország büszke rájuk, és önökkel együtt aggódik értük.

Hadd biztosítsam önöket, hogy a sorkatonák nem vesznek részt, és nem is fognak részt venni a harcokban. Nem hívjuk be a tartalékosokat sem.

A szükséges feladatokat kizárólag szerződéses katonák oldják meg. Biztos vagyok benne, hogy ők garantálni tudják Oroszország biztonságát és az orosz nép békéjét.”

Felsorolta, hogy milyen családtámogatási programjai vannak az orosz államnak, és megígérte, hogy áprilistól bevezetnek egy új segélyt is, ami az alacsony jövedelmű szülőket célozza. “A családtámogatás egyértelmű elsőbbséget élvez” – jellemezte a saját kormányának politikai értékválasztását.

Végül Nagy Katalint idézte meg:

“Szeretném felidézni ezen a napon, hogy a kortársai mit jegyeztek fel attól az asszonytól, akit Anyának hívunk Oroszországban. II. Katalin cárnőről beszélek, akinek a szobra itt áll a Kremlben. Nem orosznak született de büszke volt rá, hogy orosszá válhatott. Őt idézem: “Szóval, írással és karddal védem a hazámat, amíg csak pislákol bennem az élet”.

Az említett szobor végig ott volt a háta mögött:
Részlet Putyin nőnapi videójából, a háta mögött Nagy Katalin szobrával.


Fotó:

Kreml


Neked Ajánljuk