Perintfalvi Rita: Márki-Zay Péter – a fundamentalista atombomba!? – Mandiner

Már nagyon régóta várok arra, hogy megírhassam ezt a posztot Márki-Zay Péter személyiségének elemzéséről, különös tekintettel a vallási fundamentalizmusából fakadó veszélyekre!

„Hát már nagyon régóta várok arra, hogy megírhassam ezt a posztot Márki-Zay Péter személyiségének elemzéséről, különös tekintettel a vallási fundamentalizmusából fakadó veszélyekre!

Mivel tegnap a Telex közétett egy nagyon részletes elemzést arról, hogy miként omlott össze az ellenzéki kampány, ezért most végre leírhatom, amit gondolok. A vallási fundamentalizmus kutatójaként első pillanattól kezdve, hogy MZP láthatóvá vált, azt gondoltam, hogy ő egy fundamentalista atombomba, aki akkor fog felrobbanni, amikor majd a legtöbbet árthat.

Mivel az ellenzéki politikusok jó részének fogalma sincsen a vallásokról, illetve azokról a hatásokról, amelyek a személyiséget torzíthatják, ha az illető fanatikussá válik, fel sem ismerik a veszélyt. Sőt! Abban a vakhitben, ahogy önmagához és a saját győzelmi esélyeihez viszonyul, erőteret látnak. Egy olyan erőteret, ami Orbán legyőzéséhez szükséges. Hol van ebben a csapda?”

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Neked Ajánljuk