Összeütközött két vonat Csehországban, ketten meghaltak, sok a sérült – Origo

Összeütközött két vonat Csehország nyugati részén, a balesetnek több tucatnyi sérültje és három halottja van – jelentette a cseh közszolgálati hírtelevízió.

Frissítés:

A Sky News információi szerint három ember halt meg a szerda délelőtti vonatszerencsétlenségben, mindkét mozdony vezetője, valamint az egyik vonaton utazó női utas. Az értesülést a helyi média is megerősítette. A balesetben negyvenen sérültek meg, öt súlyos sérültet helikopterrel szállítottak kórházba, hét másik embert pedig meg kellett műteni.

Korábban írtuk: A baleset Milavce település közelében történt reggel nyolc órakor, két személyvonat ment egymásnak.

A balesethez a mentők nagy számban vonultak ki, a helyi média szerint legalább ötven ember megsérült.

A Mirror azt írja, hogy mentőhelikopterek is érkeztek a helyszínre.

Mentőalakulatok dolgoznak egy vonatbaleset helyszínén a nyugat-csehországi Domazlice és Blizejov közötti szakaszon 2021. augusztus 4-émForrás: MTI/AP/CTK/Chaloupka Miroslav

Karel Havlicek cseh közlekedési és ipari miniszter azt mondta, hogy a baleset oka az volt, hogy az egyik vonat figyelmen kívül hagyta a tilos jelzést a Domazlice és Blizejov állomás közötti szakaszon, emiatt következett be a súlyos vonatbaleset.

Az oldal azt is írja, hogy a balesetben két ember meghalt, heten vannak életveszélyes állapotban.

Ezt megerősítette egy helyi lapnak a mentőszolgálat. A mentésben a cseh rendőrség is részt vesz, és a  német oldalról is érkezett segítség, öt mentőautót küldtek a helyszínre. 

Közel negyvenen megsérültek, közülük hét ember állapota válságosForrás: MTI/AP/CTK/Chaloupka Miroslav

A pilseni mentők legfrissebb információi szerint harmincegy könnyű sérült van a helyszínen, négy embert szállítottak mentőhelikopterrel a traumatológiai központokba, kettőt Pilsenbe és kettőt Prágába. A pilseni régió tűzoltói információs vonalat állítottak fel az érintettek számára

Az érintett szakaszon szünetel a vonatforgalom.

A cseh tűzoltóság regionális szóvivőjének közlése szerint egy Münchenből érkező expressz és egy helyi járat ütközött összeForrás: MTI/AP/CTK/Chaloupka Miroslav

Csehországban az utóbbi időben több hasonló vonatbaleset is történt, általában egy-két halottal és egy-két tucatnyi sérülttel. A szerencsétlenségek oka minden esetben emberi hiba volt: valamelyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a piros lámpát.

A prágai sajtó azt írta korábban, hogy Csehországban kevés a mozdonyvezető, ráadásul sokan túlterheltek, mert a nagyobb kereset érdekében túlórákat vállalnak, gyakran szabálytalanul. A Cseh Vasutak vezetősége jelezte: felülvizsgálják a mozdonyvezetők munkáját szabályozó rendszert.

Neked Ajánljuk